25 Şubat 2013 Pazartesi

Ameliyattan çıktık çok şükür

Sabah meleğim ablam koşa koşa annem ve kuzuma bakmak için geldi ve ben hemen dolmuşla veteriner kliniğine gittim. Pansiyondan getirdiler oğlumu, o kuyruk nasıl mutlu sallandı!
Sonra bizden önce bir ameliyat daha var diye biraz bahçede gezindik. Canım, nasıl arabayı aradı! Hani binip eve gidecek ya... Saat 14.00'de ön anestezi iğnesi yapıldı. Ayağımın dibinde uyudu. 14.20'da ameliyata girdik. Veteriner, arkadaşımın eşi olduğundan izin istedim ben de ameliyatı izleyebilir miyim diye, sağolsun o da bana izin verdi.
"Bak kan görünce düşüp bayılırsan seninle ilgilenmem vallahi" dedi ama dışarda içim içimi yiyerek beklemektense herşeyin gözümün önünde olması içimi rahatlattı.
Limondan büyük bir tümor, fındık büyüklüğünde 2 tümor daha toplam 3 kütle alındı. Epey büyük bir alan dikildi. Sonra kasığında tes.tisinin biri inmemiş olduğundan bir ameliyat daha yapıldı. Dikişlerin atılıp bitmesi ile saat 16.15'ti.
Hazır narkozla uyutulmuşken dişlerine bakıldı, diş taşları temizlendi, 5 dişi sallandığından çekildi. Gözleri ve kulakları da kontrol edildikten sonra uyandırıldı. Bu yaşta bu kadar yoğun narkoz aldığından kendiliğinden uyanması beklenmeden başka bir ilaçla uyandırıldı. Yanındaydım hep, konuştum, öptüm, patisini tuttum. Yavaş yavaş gözlerini açmaya başladı, hep konuştum. Kafasını yavaş yavaş kaldırdı, ses çıkardı. Kuzuyu okuldan alma saatini kaçırmamak için az biraz yanında kalıp eve döndüm. Biraz önce telefonla aradım ve keyfi yerinde dediler..
Yarın gene ziyarete gideceğim. Çok şükür ameliyatı atlattık. Darısı 10 günlük iyileşme dönemine..

3 yorum:

Unknown dedi ki...

bitsin gitsin hastalıklar başınızdan bunlar da son olsun Ayşenim :)

Robin Goodfellow dedi ki...

canım Potuğum benim uysal prensim. oldu da bitti had bakalım hemen de iyileşir ayaklanırsın sen.

İdil'li Hayat dedi ki...

Çok sağol Funda'm. AMİNNNN
Ayşegül şimdi daha iyi maaşallah. Çok teşekkür ediyor sana. Nancy'yi yalarmış:)D Öyle dedi:)D