6 Şubat 2013 Çarşamba

Çocuklarda geniz eti ve bademcik ameliyatı ve sonrasında bakım ve yaşananlar

Lazlığım tuttu, ameliyattan sonra internetten baktım çocuklarda geniz eti ve bademcik ameliyatına:)D
Baktım çok fazla ve değişik detay yok. Bende İdoş'un hikayesini yazayım da hem sonradan hatırlarız hemde bizim gibi olacaklara belki bir faydamız olur diye düşündüm.
Bizdeki problem sürekli tekrarlayan kuru öksürük, geceleri horlama ve ağzı açık uyuma, gündüzleri de çoğu zaman ağzı açık nefes almalar. Tabii başta bir sürü doktor gezdik. Kamera ile hem burnuna hem boğazına bakıldı ve görüldü ki geniz eti burnundan nefes almayı, büyük bademciklerde boğazdan nefes almayı kapatmış durumda. Kameradan göründüğü kadarıyla değil yemek yiyecek, nefes bile alacak çok çok ufak bir yeri var. Üstelik bu hasta olmadığı bir zamandaki görüntüydü. Hastayken bu kadar da yer kalmıyordu.
Ameliyatı için biz İstanbul'da KBB üzerine uzman olan Anotomica Bosphrous'u seçtik. Bize sabah saat 11.00'de ameliyata alırız dediler ancak 12.10'da ameliyata girdik. Hem çocuk hem yetişkin ameliyatı yapılıyormuş. Biz sabah aç karnına gittik. Gider gitmez damar yolu açıldı, sonra hemen hafif sakinleştirici yapıldı. Daha sonra ameliyata girmeden hemen önce sakinleştirici yapıldı. Ameliyat 1 saate yakın sürdü yani girişi ve çıkışı arasında 50 dakika geçti. Çıktığında ayık sayılırdı ancak beklenen çıktıktan sonra 1.5 saat daha uyumaya devam etmesiymiş. Bizimki çıktığıda ayılmaya çalışıyordu, ara ara ağlıyor, yataktan çıkmaya çalışıyordu. Sonra kanla karışık kustu, burnundan da kan geldi. Ancak bunlar beklenen şeylermiş ve bizi daha önceden uyardıklarından çok panik yapmadım. Kustuktan sonra ağrı kesici yapıldı ve istenildiği gibi 1.5 saatten fazla uyudu. Sonra küt diye uyandı, eve gitmek istedi. Hemen dondurma yedirildi, soğuk su içirildi ve eve gönderildik.
İlk gün hep uyukladı. Gece feciii horladı. İlk günden 4. gün bitimine kadar sadece
soğuk su
sade dondurma (çilekli, parçalı vs kesinlikle yasak, çünkü eğer kanama olursa bu tarz dondurma yediğinde kanaması belli olmuyormuş)
D.anino (meyveli yoğurt parça içerdiğinden yasak)
puding yedi. Aslında muhallebi, komposto suyu içebilirdi ama bizimki yemek özürlü olduğundan bunları yemedi.
Bugün 5. gün ve ilk kez kahvaltıda ekmek içi, krem peynir ve rafadan yumurta yedi. Fakat kahvaltıya oturur oturmaz dediği şey
"Ben bugün birşeyler yiyebileceğimi sanmıyorum! Acaba bugünde dan.ino ve dondurma mı yesem? Daha tam iyileşemedim de.."
Öğlen fırında mücverin ortasından (kenar olmayacak) yedi
Makarna, çorba, mantı gibi ılık ve yumuşak şeyler yiyebilecek.
Geceleri hala çok horluyor, ancak yan dönerse horlama kesiliyor ki eskiden non stop horlardı.
İlk gün boğazım ağrıyor diye yemek yemek istemedi, dtondurma yememek için ağladı ve genelde yattı.
İkinci gün biraz daha rahat yutkundu ama hala yemek yememek için mızıldandı. Biraz ayaklandı, oyuncakları getirdi ama kısa süre oynayabildi.
Üçüncü gün biraz daha iyiydi. Daha kolay yutkundu ve daha uzun süre oynadı.
En sinir olduğum şeyse öyle kötü genzden konuşuyor ki uzun süre "ulan bu çocuğu boşuna mı ameliyat ettirdik?" diye düşündüm. Fakat bu da geçiciymiş.
Geceleri 4 saatte bir kaldırıp birşeyler içiriyorum ya da puding vs yediriyorum.
Antibiyotik ve ağrı kesici ile ağız spreyi kullanıyoruz.
Bugünün olayını da anlatmadan geçmeyeceğim.
Normalde biz cipsi ayda 1 yeriz. Evde de önceden alınmış cips kalmış. Ona yasak olduğunu söyledim ama çocuk işte. Bir hışırtı sesi duydum hışımla mutfağa koştum. Baktım yerde cips kırıkları!
Aklım gitti! Çünkü cips, kraker vs gibi keskin ve sert yiyecekler boğazını kesip kanama yapabilirmiş.
Bunu İdoş'a anlattım. Yedin mi diye sordum. Hem ağlıyor hem yemedim diye yemin ediyor..
"Annecim yediysen doğruyu söyle "dedim
"1 tane yedim" dedi
"Peki bu cips kırıkları nerden geldi?" dedim
Yemin billah ediyor ben dökmedim diye. Acaba babası mı döktü diye düşünüyorum. Delireceğim! Ya 1'den fazla yediyse? Ya kanama olursa? Ya boğazı çizildiyse?
İdoş akıl edip anneanneye sordu. Önce "yok" dediyse de sonradan "1-2 tane yedim" deyince içim rahatladı! Mutfak kedisi anneanne!!!

178 yorum:

Unknown dedi ki...

çok çoook çoook geçmiş bitmişler olsun :)
öperiz prensesi :)

İdil'li Hayat dedi ki...

Sağolasın Funda'm. Geçti gitti çok şükür.Bizde sizi öptük.

Adsız dedi ki...

kaç yaşındaydı çocuğunuz.bizde bu ameliyattan olmak üzereyiz yazdıklarınızı dikkatle okudum. çok teşekkür ederim

İdil'li Hayat dedi ki...

Kızım 5.5 yaşındaydı Başka soracağınız birşey olursa seve seve yanıtlarım. Şimdiden çok geçmiş olsun.
Ameliyattan 6 ay sonra tam 5 kg aldı ve boyu 6 cm uzadı. Ha, iştahı öyle aman aman değil ama sanırım yediği yarıyor. Darısı başınıza:)

Cemalettin HASTÜRK dedi ki...

merhaba,
aynı amaliyatı oğlumda olud bademcik ve geniz eti. 5 yaşında oğlum ve bu gün 5 gün bitti,kanama falan olmadı, sizin kızınızda görünen belirtiler bizde olmadı ama yeme konusu çok kötü hala nerede ise hiç birşey yemiyor.5 gün bittiği halde boğazım ağrıyor diyor ve ilk defa gece uyanıp ( 2 defa) ağladı.Doktor normal diyor daha kulakları da ağrıyacakmış.Bir de internette 5 günde geçer diyorlar.Yalan...Gelecek hafta okula nasıl göndereceğiz soru işareti şuan. Lakin amaliyat sonrası horlama bitti ağzı açık uyumuyor artık nefes alması çok düzledi.. ama 3&4 gün boyunca kesik kesik öksürdü..
Narkoz sonrası felekat ti bizde hastaneyi karıştırdık gürültüden..40 dak..mücadele verdi eve gitmek için elindeki damar yolunu söktü attı ,amaliyat sonrası hiç serum veremedik.

İdil'li Hayat dedi ki...

Cemalettin bey, öncelikle çok geçmiş olsun. Umarım bir an önce iyileşir oğlunuz. İştah hiç düzelmedi bizde, ama hem boyu epey uzadı, hem kilosu arttı. Haftası bitince biraz daha düzelir. Ama inşallah sizde iştan düzelir. Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Merhaba benim kızımın da adı idil 4.5yaşında ve tesadüf bizde anatomicada haftaya ameliyat olacağız Tahir bey Dr muz bademciklerimiz çok büyük ve geceleri ağzı açık uyuyor gündüzleri bile ağız açık dolaşıyor inşallah doğru bir hastane seçmişizdir gerçi ameliyat öncesi birde devlette muayene ettireyim diyorum

İdil'li Hayat dedi ki...

Merhaba, bence de muhakkak 2-3 doktora daha gösterin. Biz Tahir Bey'den memnun kaldık ama içinizin rahat etmesi için muhakkak başka görüşlerde alın. Bende 3 ayrı doktora göstermiştim, hepsi aynı şeyi söyleyince o zaman karar vermiştim.

Ayhan dedi ki...

Merhaba ve geçmiş olsun. Yaşadığınız tecrübeleri okumam beni biraz olsun rahatlattı. Çünkü yeğenim 3.5 yaşında ve haftaya bademcik ve geniz eti ameliyatı olacak. Tabii ameliyata karar vermek de zor oldu, ama başka çözüm kalmamıştı, çocuk nefes alamadığı için doğru düzgün uyuyamıyordu, test sonrası %95 kapalı olduğu söylendi. Yine de insan ameliyat lafını duyunca korkuyor, hele söz konusu ufak bir çocuksa. Ameliyat sonrası geçen süre zarfında, iyiki bu ameliyatı yaptırmışım diyebiliyor musunuz? Çocuğunuzun uyku vs düzeni normale girdi mi? Ameliyat sonrası rutin kontroller yapılıyor mu? Cevaplayabilirseniz sevinirim. Tekrar geçmiş olsun, teşekkür ederim.

İdil'li Hayat dedi ki...

Merhaba Ayhan ama hanım ya da bey bilemediğim için orasını söyleyemiyorum. İnşallah minik yeğeniniz bir an evvel rahatlar. İyi ki ameliyat ettirdim demiyorum çünkü benim kızımın öyle uyku düzeni falan bozuk değildi, sadece ağzı açık gezerdi, çok sık öksürürdü, iştahsızdı vs vs. Şimdi gene iştahsız, hani kimisi diyorki ameliyattan sonra çok kilo aldı diye, evet aldı ve verdi. Yanlız gelişmesi çok arttı. Ağzı kapalı uyuyor, okul varken o öksürük tüm sınıfta var, tatilin 3. günü kesildi. Rutin bir kontrol söylenmedi, doktor sadece 1 yıl dolunca bir görelim dedi bu aralar gideceğiz. Size de geçmiş olsun şimdiden.

Adsız dedi ki...

iki yilir internet sitelerinden geniz eti ,bademcik ve glu ear hakkinda bilgi almaya calisyorum ve herkesin yorumlarini okuyorum 3.5 yasinda bir oglum var ve geceleri uyku apnesi surekli kulaginda iltihaplanma vardi teshisi koydum her anne gibi tabi :) fakat doktorlari ikna etmek zor oldu bu arada ingilterede yasiyoruz aile hekiminin hasteye konunun uzmanina yollamasi biraz zor oluyor bu yorumu yaziyorum tum anneler icin oglum sonunda hayirlisiyla dun ameliyata girdi bademcik geniz eti vede kulagina tup takildi duyma kaybi vardi lutfen su yorumlardan sonra korkmayin tabi eger gercekten para icin degil saglik icin ameliyat edeni bulduysaniz ameliyattan ciktik dogal olarak agladi anestezi bir bucuk saat uyudu ve uyandi suyunu icti kizarmis emek uzerine teragi yedi daha sonra biraz balik ve patates kizartmasi yedi uzerinede dondurmasini yorumlardaki gibi olmadi allaha sukur aksam anestezinin ve vucuttaki agir agri kesicilerin etkisi gecince ben biazda simarikliktan ilgi istemesinden de olarak yorumluyorum pek bir sey yemedi sabah yine kizarmis ekmek 1 kutu meyve suyu yaklasik 4 tane cikolatali kaymakli biskivu goturdu lutfen korkmayin ilerisi icin cocuklarin duyma kaybi ,uyku sirasinda nefes alamayip diger organlarini etkilemeleri okulda basarilarini etkilemelerine hic gerek yok umarim tum ailelerin ve cocuklarinin sorunlari sadece bademcik olur allaha sukur ilk defa oglumun nefes aldigini gordum dun gece bundan daha buyuk bir mutluluk olamaz herkese gecmis olsun xx

İdil'li Hayat dedi ki...

Merhaba adsiz, size ve oglusunuza da coook gecmis olsun.

Kaizener dedi ki...

İyi günler kızımda yeni geniz eti ameliyatı oldu şu an perhizdeyiz Adsız rumuzlu yorumda kızarmış ekmek yendiğini görünce çok şaşırdım . Dikişsiz ameliyat olduğu için yarayı kanatabileceğinden sert gıdalar yasak çok şaşırdım.Malesef cips gibi yiyecekler yüzünden vefat edenleri okuduk ve bu gün 2. gün sıvı dışında bir şey almıyoruz , katı yumurta dahi yasak.Sosyal sorumluluk gereği yazma ihtiyacı hissettim ameliyattan sonra kızarmış ekmek gibi yarayı kanatabilecek gıdaların yenmesi konusunda yanlış örnek olup kötü sonuçlar doğurmasın http://www.kenthaber.com/ic-anadolu/yozgat/Haber/Genel/Normal/geniz-eti-ameliyati-olumle-sonuclandi-/b8f82b02-ae70-4092-a408-9c2eebcf97b6 .Saygılar

İdil'li Hayat dedi ki...

Merhaba Kaizener, bende yazımda kanama yapabileceğinden sert hiçbirşey yedirilmediğini yazmıştım, bilemiyorum belki İngiltere'de sistem farklıdır.

Adsız dedi ki...

benim kızımda yeni ameliyat oldu hep sıvı tüketiyor ama yine horluyor ve ağzı açık yatıyor bugün 6.günü hala boğazları çok acıyor

Adsız dedi ki...

Merhaba ben daha öncede yazmıştım kızımın adı idil ve anatomica da ameliyatımızı olduk bugün 5 gün çok şükür iyiyiz size çok teşekkür ederim bu ameliyatla ilgili yazılarınız bana çok yardımcı oldu size bir soru daha sormak istiyorum doktorumuz Tahir bey sizin kızınızın bademciklerinin tamamını aldımı yoksa bizim gibi kapsül olarak biraz bıraktımı ve kızınız bu ameliyattan sonra bademciklerinden rahatsızlandımı cevabınızı dört gözle bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim

İdil'li Hayat dedi ki...

Merhaba adsız, size de geçmiş olsun. Umarım bir an evvel kızınız da sağlığına kavuşur.
Merhaba kızımın adaşının annesi. Tahir bey bizim bademciği traşladı yani tamamını almadı. Kızım bu ameliyattan sonra bademciklerinden rahatsızlandı ama çok ciddi değildi. O günden bu yana ki 1 yılı geçti sadece 1 kez antibiyotik kullandık. Umarım sizin de kızınızda iyi sonuçlar verir.

Adsız dedi ki...

Teşekkür ederim inşallah

zeynep dedi ki...

Merhabs benim 3yssinda oglum var 1nisanda ameliyat olacak ama ben cok korkuyorum ya iyilesmezse ameliyat sonrasi bakimi ne yedirecem ne icirecem birde ben calisiyorum 10 gun rapor alsam yetermi acaba babaannesi 10gun sonra bakabilirmi bilmiyorum psikolojim cok bozuk kiyamiyorum oglum aci cekecek diye ama bogazlar hep sis genizeti kulagina baski yapmaya baslamis benim kuzum 4 kilo dogdu simdi 3yasinda ve 11kilo sizce ameliyattan sonra kilo alirmi bana yardimci olurmusunuz

İdil'li Hayat dedi ki...

Merhaba Zeynep, şimdiden geçmiş olsun. Bakımı zor ameliyattan sonra ama ilk 2-3 gün. Sonrasında idare ediyorsunuz, hem çocuk hem de siz alışıyorsunuz. 10 günde kendine rahat rahat gelir hiç merak etmeyin. Yedirip içirebilecekler diğer yazılarımda vardı. Puding, meyve suyu, dondurma, su. Sonra yumuşak şeyler, çorba, püre, pilav, makarna vs. Ameliyattan sonra kesinlikle kilo alıyor ve boylarıda uzuyor hiç merak etmeyin. Şimdiden geçmiş olsun tekrar.

Unknown dedi ki...

Merhaba herkekze cok gecmiş olsun,5,5 yasındaki kızım bugun grniz eti vr bademcik amaliyatı oldu inanın 24 saat gecti agzına bir yudum su bile koymadı dondurma diye sevinen cocuk hiç yemedi cok ağrısı var ilaçlarını bile içmiyor ne yapacağımı sasirdim

İdil'li Hayat dedi ki...

Suzan, ne yapıp edin muhakkak su içirin ve dondurma yedirin. Yoksa boğazda nefes almada tıkanıklık oluyor. Benim kızımdan bir hafta önce ameliyat olan arkadaşı bu sebeple hastanelik olmuştu. Artık tehdit, rica,rüşvet vs sizin kızınızda ne işe yararsa ikna edin. Bunları yapmadığı için ağrısı çok zaten. Yutkunsa ve soğuk yese ağrıları geçecek.Kolay gelsin.

hakan dedi ki...

merhaba öncelikle geçmiş olsun, bugün bende kızımı bademcik ameliyatı ve geniz eti ameliyatı yaptırdık. kısaca sabah 8:30 da gittik aç karnına saat:13:30 da ameliyata aldılar 3 e doğru çıktı.(o anları tarif edemem bir baba olarak duygularımı; ameliyat öncesi akşamı, ameliyat sabahı, ameliyat sırası beklemesi,ameliyata hazırlanma süreci, ameliyat arabasına bindiriliş, ameliyathaneye giriş, vedalaşma, bekleme ameliyathaneden çıkış.. bir kitap yazabilirdim....)prensesim çıktıkdan sonra narkozu atmaya çalışırken baya bir ağladı doğal olarakda burnundan baya bir kan geldi(normalmiş ama içim gitti) yaklaşık 45 dk inlemesi halen kulağımda.. daha sonra uykuya daldı 17:30 gibi uyandı. daha iyi bir durumda hemen soğuk su verdik bir kaç yudum. akşam 18:30 gibi eve geldik. burger king yumuşak olan sade dondurmasından aldım yarım bardak zar zor yedi şimdi dinleniyor. (fikir olması açısından maliyet olarak 550tl gitti.)herkesin çocuğuna alah şifalar versin bizlere de sabır versin sorunuz olursa cvp lamaya çalışırım.

İdil'li Hayat dedi ki...

Merhaba Hakan Bey, size de çok geçmiş olsun. Umarım prensesiniz bir an evvel sağlığına kavuşur.

enver dedi ki...

merhaba tüm yorum yazan arkadaşlara,
emin olunki inanılmaz bi şekilde yardımınız oluyor herkese çok çok teşekkür ederim.
benide aynı şekilde oğlum eren henüz 6 yaşında amaliyat oldu çok şükür iyi geçti şu andada gayet iyi fakat sıvı aldığında(süt su vs)bi miktar burnundan geliyor acaba normalmi sizlerdede oldumu
herkese sevgi ve selamlar.

İdil'li Hayat dedi ki...

Merhaba Enver bey, size de çok geçmiş olsun. Burnundan gelmesini hiç yaşamadım, bence siz bunu muhakkak doktorunuza danışın. Tekrar geçmiş olsun.

Adsız dedi ki...

merhabalar benim oğlumda bademcik ve geniz ameliyatı oldu bende ameliyat öncesi çok siteye baktım çocuklarla alakalı çok az site var bende sizin gibi düşündüm ameliyattan sonra yaşanılanları anlatacagım diye kendime söz verdim ve blogunuzu buldum gelgelelim bizim hikayemize bademcik(sürekli bogaz iltihapları bitmek bilmeyen acı şuruplar)genizeti(gece horlamalarımız ve agzı açık nefes almalar konuşmada sıkıntı)3yaşındayken başladı bizimki sürekli hastalık ve horlama çok kötüydü ne kadar doktora gittiysekte memnun kalmadık ve ameliyattan korktuk şimdi oğlum 6yaşında ameliyata karar verdik eniyihekim.com dan gerçekten iyi bi hekim bulduk 25nisanda ameliyata alındı ameliyat kapısından vermemiz ve hafif uyanık gelmesi 40dkka sürdü geldiginde ağlıyordu biraz sakinleştirdim(buarada ben tlfna oyun yüklemiştim ameliyat öncesi ve sonrası oyunlarla aklı çok güzel dagıldı ve sitres olmadı tavsiye ederim)2,3saat sonra sütve su verdik kaşıkla öğlende taburcu oldu dr bugün agrısı olmaz asıl yarın olur dedi dedigi gibide oldu 2.gün çok ağrısı oldu ateşide çıktı agrı kesicilerle idare ettik sıvı almayı reddetti ama biz azar azar vermeye çalıştık 3,4,5günler normal gitti 6.ve7.gün kanamamız oldu dr aradık soguk gargara önerdi kabuk bagladıgı için yıtlma olmuş drda gittik baktı soguk gargara yapın dedi ve ogünlerde öyle atlattık yeme konusu kesinlikle problem su içerken bile acıyodu ama biz sürekli sıvı almasını sagladık bi yudumda olsa verin çünkü boğaz kuruyunca daha kötü oluyor su süt dondurma puding patates püresi gibi yumuşak gıdalar verin biz kanama olunca geri başa döndük ama 8.günden sonra yavaş yavaş normal beslenmeye geçtik şuan 1ay oldu istedigimiz kadar dondurma yiyiyoruz koşup oynayabiliyoruz gece horlamalarımızda kalmadı(ilk günler horlama ve sesde degişiklik oluyor ama geçici)çok memnun kaldık iyikide yaptırmışız ogluşum mışıl mışıl uyuyor artık herkeze tavsiyem zorunlu ise eniyi doktoru bulup yaptırın 2hafta bunalım oluyor ama iyileşince iyikide yaptırdık diyoruz (bu bilgimi paylaşmamıza yardımcı oldugunuz için teşekürler

İdil'li Hayat dedi ki...

Merhaba Adsız, size de çok geçmiş olsun ve çok teşekkürler gayet güzel ve ayrıntılı bilgiler verdiğiniz için. Okuyanlar eminim çok yararlanacak.

Unknown dedi ki...

Hepinize cok cok gecmis olsun diliyorum.benim kizim da nasipse cuma gunu ameliyata girecek.orta kulakta sivi birikmesi oldu duyma guclugu cekiyor ve bu sebeble gittik dr a,yapilan tahlil ve rontgen sonucuna gorede geniz eti varmis,bademcikleri buyukmus hepsinin temizlenmesi ve kulaklarina tup takilmasi gerekiyormus.
Kizim 5,5 yasinda.bizlerde biraz tedirginiz ama burada ki yazilsnlari okuyunca biraz rahatladim.
Umarim sizler gibi sorunsuz ve dertsiz atlatiriz bu sureci.
Tesekkurler herkese..

Unknown dedi ki...

Benim kizim 5,5 yasinda,cuma gunu nasipse kulagina tup takilacak ve ayni zamanda geniz eti ve bademcikleri alinacak.
Cok faydali bilgiler okudum,eminim ki sizin tecrube ettikleriniz benim islerimi de kolaylastiracaktir.
Herkese cok cok gecmis olsun.
Tesekkurler...

İdil'li Hayat dedi ki...

Nil Hanım, size de şimdididen çok çok geçmiş olsun. Allah yardımcınız olsun ve kızınız bir an evvel iyileşsin inşallah.Sevgiler.

Adsız dedi ki...

merhaba benim kızım geniz eti ameliyatı oldu 5 yaşında kndisi bugün ameliyatın 6.günü 5.gününde ateşi çıktı bugunde öksürük var ..öksürmesi normal mi sizce ameliyat olupta öksürük olan var mı

İdil'li Hayat dedi ki...

Merhaba Adsız, çok geçmiş olsun. Bizde hiç öksürük olmadı. Bence doktorunuza sorun. Belki kızınızın boğazı ağrıyor diye o da geçmesi için refleks olarak öksürüyordur. Ama muhakkak doktora sorun. Tekrar geçmiş olsun.

Gülşen dedi ki...

4 yaşında kızım bademcik+geniz eti + tüp takılması olarak 3 ameliyatı birden geçirecek. 4 Yaşında nasıl kaldıracak:-( bende küçükken bademcik ameliyatı yaşamıştım 15 gün ölmüştüm ağrıdan. Sonrasında iyiki de olmuşum demiştim . Allah ım sen yardım et çocuklara yarabbim, onlar çekmesin onların acılarını biz çekelim offf:-(

Adsız dedi ki...

Merhaba herkes..Benim de 5,5 yaşında oğlum geniz eti ameliyati oldu..Ameliyat sonrası birbucuk saat çok zor geçti..Ama sonrası hiç de korktuğumuz gibi değil..Benim merak ettigim çocuk ne zaman insan içine cikabilir..Anaokuluna gidiyor..Kalabalığa ne zaman karışabilir? Bu arada herkesin yavrucuklarina geçmiş olsun..

gamzesami dedi ki...

Benim 9 aylik bebegim genizeti ameliyati oldu cok rahatladi,horlamaktan uyuyamiyordu,hic korkmayin

Adsız dedi ki...

Merhabalar, herkese geçmiş olsun. Bende 2.5 yaşındaki Oğlumu geniz eti ameliyatı yaptırdım bugün 7. Gün hala horluyor

Adsız dedi ki...

Oğlum yan uyuyunca horlama kesiliyr bu normal midir, tşk

İdil'li Hayat dedi ki...

Merhaba Gülşen, gecikmeli yanıtım için kusura bakmayın ama malum kemoterapilerden sonra çok halim olmuyor. Umarım ameliyatınız olup bitmiş ve yavrunuz düzelmiştir.
Merhaba Adsız, biz hafta kesinlikle misafir kabul etmedik ve 15 gün kalabalığa sokmadık. Size de geçmiş olsun.
Gamze sami size de geçmiş olsun, umarım bebeğiniz çok daha iyidir şimdi. Horlama bir 10 gün bizde devam etti ve yan yatınca horlamama durumu büyüklerde bile aynı.
Fıstkçışahap, size de geçmiş olsun.

Adsız dedi ki...

slm .kızım 3 yaşında.bademcik ve geniz eti ameliyatı oldu.bugün 6.günümüz.sabahları ağrıya uyanıyor.su içmek istemiyor.geceleri korkarak uyanıyor ve 20 dk.yakın deli gibi ağlıyor.bu daha ne kadar sürecek.bu arada kızım sadece bademcik ameliyatı olacaktı geniz etine alınmış ve ben bunu hastane çıkışı bize verilen kağıttan okuyarak anladım.doktorumuza sorduğumda da bana verdiği cevap dünyanın neresine giderseniz gidin bademcik ameliyatı esnasında doktor uygun gördükten sonra geniz etinide almak zorundadır,daha sonra geniz etinin büyümemesi için diye bize bir açıklama yaptı.ama bize ameliyattan sonra herhangi bir açıklamada bulunmadını diye sorduğumda da unutulmuş dedi ve bunu söyleyen izmirde bir üniversite hastanesinde Yrd. Doç. doktor söylüyor.benim kafamı Kurtalan acaba bizim ameliyat kağıdını başkasıyla karıştı.çünkü bizim kağıttan bir senedir süren horlama ve boğaz ağrısı şikayeti yazıyordu.kızımın hiçbirimiz horlama sorunu olmadı.ve bunu doktorunuza söylemiştik.işallah öyle birşey olmamıştır.çok zor bi durum.

İdil'li Hayat dedi ki...

Sevgili adsız, size de çok geçmiş olsun. Umarım çabuak iyileşir. Geniz eti sorunu tekrarlanabiliyormuş. Belki sizin şikayeti yanlış yazmaları konusunda doktorunuza sorabilirsiniz.Ya da başka bir doktora da danışabilirsiniz. Tekrar geçmiş olsun.

yorrrgunnn dedi ki...

Slm.benim oğlum 19 ocakda dört yasini dolduracak 20 gün önce geniz eti ameliyati oldu.benim sormak istediğim oğlum son bir yolda sadece 3 cm uzadi.95cm sen 98 cme cikti.acaba şimdiden sonra boyu uzar mi.siz kizinizin uzadigindlan bahsetmissiniz.ben çok üzülüyorum bir problem mi var diye.bilmek istersiniz belki babası 184ben 159cm im.sizin boy uzamasi ameliyattan ne kadar sure sonra gerçekleşmeye basladi.bu arada ihtahinda hic bir düzelme yok ameliyattan sonra.teşekkürler...

İdil'li Hayat dedi ki...

Sevgili yorgun, bizim de iştahımızda hiçbir değişiklik yok ama boy uzaması arttı. Ancak uzama altı aydan sonra arttı. İştah için ise hiç umudum kalmadı. Size de çok geçmiş olsun.

Adsız dedi ki...

Mrh idil hanim bende 5,5 yasindaki oglumu pzt gunu genizeti ameliyati yatirdim genel durumumuz iyi fakat geceleri hala horluyor sinirlerim bozuldu ne zaman geciyorki bu durum

İdil'li Hayat dedi ki...

Merhaba, size de çok geçmiş olsun. Öncelikle İdil kızımın adı, benim adım Ayşen. Horlama durumu hiç canınızı sıkmasın bir 15 gün sürüyor. Muhakkak geçecek.

Unknown dedi ki...

selam
suedam bugün geniz ve bademcik ameliyatı oldu.konya kızılay hastanesinde.dr kazım çayır bey sağolsun iyi bir doktor kendisi.kanama olmadı .ama şimdiacıdığı için ağlıyor.bebeğim zor yutuyor calpol ve klamoks kullancağız.

İdil'li Hayat dedi ki...

Salih bey size ve Sueda'ya çok geçmiş olsun. Birazcık sabır, hepsi geçecek.

Adsız dedi ki...

Merhaba arkadaşlar. Kızım 22 aylık dün geniz eti ameliyatı oldu ve kulaklarına tüp takıldı. Çok ağladı. Hem ameliyyat öncesi hem sonrası. Doktor yemekde kısıtlama yok istediyini yiye bilir dedi. Boğazı çok ağrıyor sürekli öksürüyor. Inşaallah iştahı artar. Çünki çok iştahsız

İdil'li Hayat dedi ki...

Merhaba Adsız, size de çok geçmiş olsun. Hiç merak etmeyin çabucak iyileşir inşallah.

Adsız dedi ki...

Merhaba idil abla ben devrim ama erkek degilim yanlis anlamayin :) bende geniz eti ameleyati olucam yaşim 18 yorumlarin hepsini okudum ve hepsinde ya 4 yasinda yada 5 yasinda ameliyat olunmus peki ben bu yaşta ameliyat olursam ne gibi zararlar olur kilo falan alirmiyim ilaclardan.

İdil'li Hayat dedi ki...

Merhaba Devrim, kız erkek farketmez:)) Sana da şimdiden geçmiş olsun. İdil benim değil kızımın adı, benim adım Ayşen. Büyüklerde bu ameliyat nasıl olur bilmiyorum, en iyisi sen doktoruna sor. Tekrar geçmiş olsun ablacım.

Adsız dedi ki...

Bizde geniz etinden olacagiz cok korkuyoz 8.5 yasindayiz

İdil'li Hayat dedi ki...

Adsız, size de şimdiden geçmiş olsun, bir an evvel geçer gider inşallah.

Adsız dedi ki...

merhaba benim kızım 23 aylık gniz eti ve bagdemcikleri çok buyuk
ama bize kameayla filan bakılmadı.
mutlaka acil ameliyet diyor. prf.dr. fazılapaydına götürdük.
cok ıyı bir dok tor dıyorlar.

açıkçası cok korkuyorum
horlama var
ağızdan nefes alıyor
ve çok zayıfız.8,5 kg


İdil'li Hayat dedi ki...

Merhaba Adsız, sizede çok geçmiş olsun. Nacizane tavsiyem en az 3 farklı doktora gösterin ve hepsi ameliyat derse o zaman karar verin. Tekrar geçmiş olsun.

nazan dedi ki...

Benim oglumda yeni ameliyat oldu bugun 6. Gundeyiz 7 yasinda 29 kilo idi suan 2 kilo vermis birsey yemiyor sadece sık sık su iciyor en azindan ameliyat sonrasi 3 dondurma yedi 1. Ve 2. Gunu cok iyiydik fakat 3.gunu corba icti nasil mutlu oldum ama 3. Gunu gecesi ve diger gunler kabus gibi oldu bize agrilari artti kulak agrisi olarak daha cok cekti.bugun 6. Gun ve agri ve yememek devam cildircam ibufen calpol donusumlu onlari verdim dr. Vitobiol vitamin yazdi birde genizeti ameliyati da oldu onada yeni dogan serum fiz. Dokuyoruz ceftinex antibiyotik sudafed ekspektoran ilaclarimiz fikir olur diye yazdim siz yine gendinize gore kullanmayin buyuk sabir ile bekliyorum biz de idilimiz gibi iyilesiriz umarim bende yaziniz icin tsk bende merak ettiklerime bakayim demistim cok faydali oldu.

İdil'li Hayat dedi ki...

Sevgili Nazan, size ve oğluşunuza çok geçmiş olsun. Çocukların tıbbi yapısı, bağışıklıkları, herşeyleri birbirlerinden çok ama çok farklı. Kimi daha kolay ve çabuk iyileşiyor kimi daha uzun sürede iyileşiyor ama illa ki iyileşiyor. Bize düşense sabır sabır sabır... Tekrar geçmiş olsun.

Adsız dedi ki...

slm yazılarınz için teşekkür ederim çok iyi geldi bende oglumu bademcik ve geniz eti ameliyatı ettirdk babası çok korkuyodu ama sukur atlattık bi hafta oldu korktumz gibi geçmedi su ve dondurma iyi geliyo gercekten hala agrsı oluyo agliıyo kontrolümz var bakalım

İdil'li Hayat dedi ki...

Merhaba Adsız, teşekkür ederim güzel sözleriniz için. Size ve oğluşunuza çok geçmiş olsun.

sultan dedi ki...

Merhaba, öncelikle paylaşımınız için teşekkürler. Benim bugün iki kızımda bademcik ve genizeti ameliyatı oldu. İki hafta önce büyük kızımızın problemleri için dr.a gitmiştik. Gece horlama, ağzı açık uyuma ve duyma problemleri başlamıştı. Bademciklerin çok büyük ve geniz etinden dolayı gece problemlerinden dolayı kulakta su toplanıyomuş ameliyat şart dedi. Küçük kızımada baktı acil değil ama ikisinibir ameliyat edelim dedi ve bugün sabah oldular. Biri 6 biri 5 yaşında. Dondurma makarna ve papatya çayı verdik. Bakalım bu gece ve bu hafta nasıl geçecek. Bir de 9 aylık bir kızım daha var:-) buarada yurtdışındayım.

İdil'li Hayat dedi ki...

Sultan vallahi cesaretinize hayran kalmamak elde değil. Peşpeşe 2 kızınıza birden ameliyat sonrası bakım yapacaksınız Allah size güç ve kuvvet versin yavrularınıza da acil şifalar dilerim.

Adsız dedi ki...

merhaba,benim oğlumda da genizeti varmış açmışken bademciklerini de alalım dedi doktor,sonradan sorun çıkartmasın.ama alınması gerçekten gerekli mi ona karar veremiyorum.birde çok nazlı yetiştirdik galiba.iyileşme süreci çok mu zor geçiyor çocuk için acaba.

ravzanur dedi ki...

Meraba bende iki gun once kizimi ameliyat ettirdim cok sukur iyi gecti 1 kac saat sonra eski haline dondu.Ama horlamasi hala devam ediyo sizinki kac gun surdu yada normalmi bilmiuorum haftaya gidicz kontrole.bekleyemedim ben saatlerdir arastiriyorum sizin yorumunuzu okuyunca yazmak istedim tesekker ederim

ravzanur dedi ki...

Benimde kizim iki gun once geniz etinden ameliyat oldu ancak horlamasi devam ediyo sizinki ne zamana kadar horlamasi devam etti haftaya konturole gidecegiz ama ben bekleyemedim bi saatir arastiriyorum sizin yorumunuzu okuyunca yazmak istedim tesekkur ediyorum.Herkeze gecmis olsun

İdil'li Hayat dedi ki...

Merhaba Adsız, benim nacizane tavsiyem muhakkak bir kaç doktora göstermeden ameliyat ettirmeyin. Çünkü maalesef bazıları para almak için gerekmediği halde ameliyat etmek istiyor. Bizim doktor bademcikleri traşlayıp küçültmüştü, tamamen almamıştı. Bu da bir çözüm, en azından bademcikler vücudun ilk savunma hattı. Eğer gerekli değilse aldırmayın, açmışken almak bana yanlış geliyor. Şimdiden geçmiş olsun.
Sevgili Ravzanur size de geçmiş olsun. Horlama bizde 1 hafta sürdü ama çocuktan çocuğa farkeder diye düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

mrb benimde oğlum bademcik ve geniz ameliyatı oldu 5.5 yaşında.tam 2 hafta oldu ameliyat olalı.bizde kanama ,öksürük olmadı.ama ağrısı çok oldu hatta kulaklarına attı ama 2 gündür ağrıları geçti.benimde en çok sinirimi bozan sorun ise konuşmasında bozukluk var genizden konuşuyor kelimelri tam anlaşılmıyor.sinirlerim çok bozuk doktor küçük dilde şişlik var dedi ondan kaynaklanıyor olabilir dedi.1 hafta sonra kontrole gtürcem hala sinirlerim bozuk,hatta psikolojim bozulmuş durumda.bu sizlerdede oldumu ve geçici mi ve ne kadar sürdü bu durum.

İdil'li Hayat dedi ki...

Merhaba Adsız, size de geçmiş olsun. Dediğiniz konuşma bozukluğu oldu ama siz üstüne düştükçe daha fazla yapıyorlar, o yüzden ben sinirlendiğimi belli etmedim. Birde benim kızım sağlık konusunda takıntılıdır. Eğer öyle konuşmaya devam edersen bir daha hiç düzelmezmiş konuşman deyince korkudan genizden konuşmayı bırakmıştı.

Adsız dedi ki...

peki bu konuşma bozukluğu ne kadar sürdü.cvp verdiğiniz tşkr ederim

İdil'li Hayat dedi ki...

Sevgili Adsız, 1 hafta 10 gün diye hatırlıyorum.

Adsız dedi ki...

merhaba benim kızımda 4.5 yaşında 11gün oldu bademcik geniz eti kulakta sıvı boşalması ameliyatı oldu zor bir süreç sabırlı olmak lazım ilk 3gün bişey istemedi ilaç bile almadı dudagına su damlatarak alıştırdık karın agrısı oldu ilk bir hafta tam 5ci gün su falan almaya başladı dondurma sürekli bir balgam var yemek istiyor hep balgam atıyo o yüzden sudan falan nefret etmeye başladı doktorda yutması lazım diyo kızımda midem bulanıyor diyo doktora muane olduk iyleşmiş dedi tam 12 gün oldu nezaman normale gircez bilemiyorum

İdil'li Hayat dedi ki...

Sevgili Adsız, size ve kızınıza çok geçmiş olsun, bir an evvel iyileşir inşallah.

Adsız dedi ki...

Mrb cümleten Benim Oglumda 4 gündür Geniz Eti Ameliyatı Oldu Çok Şükür şeytan kulana kurŞun Hiç Bi Şikayeti yok Tek şikayeti Diyet Diyeten dolayi Karni doymuyor YeDi yiyecekLer TaBi Biraz Kaçamak yaparak yasakLarida yiyor okadar iyiki ameliyat olduna inanasim gelmiyor

Adsız dedi ki...

Idilin hayati hanim siz bunlari paylasnca biraz urperdim dogrusu amilliyattan cknca gercekten cok agladimi bn pazartesi olucam ve sizin paylastgnz metindn oldukca korktum.s.d

Unknown dedi ki...

Merhaba kızımız 6 yaşında 1 hafta önce ameliyattan çıktık ama hala iştah sorunumuz var yemek konusunda inatlaşma yaşıyoruz önerinşz var mı bize bu yıl 1. Sınıf olacak kilosu ve boyu yaşıtlarına göre geride toparlar mı sizce 2 ay içinde

Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
İdil'li Hayat dedi ki...

Sevgili Adsız, maaşallah diyelim o zaman oğlunuza. Bir an evvel şifa versin Rabbim tüm yavrulara.
Merhaba Adsız, korkmayın. Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama İdil ameliyata dair hiçbir şey hatırlamıyor.
Mesut bey, nacizane önerim hiç üstüne varmayın,bir süre sonra inadı keser inşallah. Boyu ve kilosu hemen etkilenmiyor ama zamanla aradaki farkı kapatıyorlar hiç merak etmeyin. Size ve kızınıza çook geçmiş olsun.

Adsız dedi ki...

Benim oglum da geniz eti ameliyati oldu.horlama hic degismedi.ayni devam ediyor.simdi de bademcik ten horluyor diyorlar.ameliyat diyorlar ..ne yapacagimi sasirdim.bu da garanti degil

İdil'li Hayat dedi ki...

Sevgili Adsız, geç cevap için kusura bakmayın. Umarım şimdi daha iyidir oğlunuz. Muhakkak bir kaç doktora danışıp öyle karar verin bence. Geçmiş olsun..

Adsız dedi ki...

Merhaba benim oğlum bugün tam 5 gundur geniz eti ve bademcik ameliyati oldu arada kesik kesik öksürüyo bu da beni korkutuyo

Adsız dedi ki...

İdil hanim sizede gecmis olsun benimde 5 yasinda kizimi bademcik ve geniz eti ameliyati oldu ilk gun dondurma meyva suyu sikinti yoktu 2 ve3 gunler agridan birsey yediremiyoruz zayifladi ilaclari kullaniyor fakat bulanti ve kudmaya yatkinlik var psikolojimiz bozuldu halsiz uyumak istiyor bugun ilacini verdik kustu sizde yasadinizmi bunlar gecicimi surekli aciyo deyip aglamakli

Unknown dedi ki...

Kizim 3 yasinda sabah 40 dk suren bi geniz eti ve kulaga tup takilmasi ameliyati oldu. Ameliyat sonrasi ayilma zor oldu. Zor yatisti. Gece yani 05:00 da burunda kanama oldu. Hastanede oldugumuz icin hemen dr hemsire muayene etti. Bilmiyorum ne olacak. Bizi ameliyat eden dr bekliyoruz ve ben deliler gibi korkuyorum. Boyle bir sorun yasayanda olmamis. Allahim benim canimdan al kizima ver, benim etimi parcala raziyim ama kizim aglamasin

İdil'li Hayat dedi ki...

Merhaba sevgili Adsızlar, hepinize çok geçmiş olsun, Rabbim tüm yavruları korusun.

Unknown dedi ki...

Merhaba 6 yasinda benim kizim bugun tam bir hafta oldu geniz eti ve bademcik ameliyat olali ve hala dogru durust bisey yemiyo bogazim aciyo diyo zorluyorum artik bende ama okudugum yorumlariniza gore normal galiba bole olmasi bugn ilk defa corba icti ve kulgim agridi dedi sanirim bu da normal biz ameliyatimizi medipol de olduk doktorumuzdan memnunuz ama iyilesme sureci ne kadar surecek bilmiyorum...

Adsız dedi ki...

Merhaba..bu ameliyatin anotima hast. Ucreti ne kadar olmustu...

İdil'li Hayat dedi ki...

Merhaba Selin Hn, öncelikle çok geçmiş olsun, iyileşme süreci bünyeye göre değişiyor bence. Acil şifalar dilerim.
Sevgili Adsız, biz yaptıralı 4 sene oldu, o yüzden bence siz güncel fiyatı hastaneye sormalısınız.

nuray dedi ki...

Merhaba Ayşen hanim oğlum 25 aylik 3 gündür doktor doktor geziyoruz her gittiğimiz doktor geniz etinin alinmasi ve bademciklerinin traslanmasi gerektiğini söyledi gece gündüz firsat buldukça internetteyim arastiriyorum şansa karsima siz ciktiniz. Bu gün karar verdik ve cuma günü ameliyat olucaz. Kafam o kadar karisikki yas itibari ile küçük olmasından dolayı bi operasyonu kaldırabilecek mi narkoz sonrasi yeme içme kafamda bi dünya soru birde istahsiz bir çocuk ameliyat sonrasi ya hic yemezse diye korkuyorum.birde Acaba çorba ve sut soğuk olarak mi veriliyor yardimci olursaniz çok sevinirim teşekkürler.

İdil'li Hayat dedi ki...

Merhaba Nuray Hanım, umarım ameliyat güzel geçmiştir. Süt ve çorba ılık veriliyor. Acil şifalar dilerim.

nuray dedi ki...

Çok tesekkur ederim ameliyatimiz iyi geçti oğlum eskisinden çok çok iyi 1 ay oldu tam ne horlama ne istifra nede istahsizlik bütün sorunlarimiz. Ortadan kalkti diyebilirim sadece kilomuzda bir değişiklik yok yememiz ayni önceden en az günde bir öğün yediğini cikarirdi simdi oda yok ama kiloda almiyor yada ben acele ediyorum☺

İdil'li Hayat dedi ki...

Sevgili Nuray, tekrar geçmiş olsun. Sizinde dediğiniz gibi biraz acele ediyorsunuz, elbet düzelecek, zaman verin.Kolay gelsin.

Unknown dedi ki...

Selam.Simdide sıra bende 2.5 yaşındaki oğlum yarın sabah ameliyat olacak ve ben stresten deliriyorum.😔

Merve dedi ki...

Merhaba ben Merve 4 gün önce bademcik ameliyatı ve geniz eti ameliyatı oldum 1.gun çok ağrım oldu 2.ondan biraz da az ağrım oldu 3.gün nerdeyse hiç ağrım yok gibiydi 4.gün hiç yol bence sizde bu ameliyatı olacaksanız ilker yazgın da olun ben çok memnun kaldım

İdil'li Hayat dedi ki...

Sevgili Adsız ve Merve sizlere de çok geçmiş olsun.

Unknown dedi ki...

Merhabalar kızımın yarın bir haftası olacak bademcik ve geniz Eti ameliyatı.iki gündür kulak Ağrı'sı başladı ve ben taneli yemeğe geçebilir miyim?kuru fasulye ve pilav gibi

İdil'li Hayat dedi ki...

Sevgili Kübra hanım, kulak ağrısı için bence doktora danışın, katı yemekler konusunu da gene doktora danışın, çünkü her çocuğun durumu farkl,sizin çocuğunuzu da en iyi ameliyatı yapan doktor bilir. Geçmiş olsun.

Unknown dedi ki...

Merhaba arkadaslar Ben betul oglumda hem geniz eti hem bademcik var 1 ay sonra ameliyat olucak ama Ben cok korkuyorum ya cocuguma birsey olursa diye nefes alamiyor onun icin cok uzuluyorum bademcikleri bogazinda lenf bezesi yapmis o kadarki etkilenmis yavrum:( aklima neler geliyor

Unknown dedi ki...

Betül Hanım korkularınızı yenecek bir tavsiyede bulunayım ağzı kapalı mışıl mışıl uyuyan neşeli uykusunu alacak çocuğunuz sık sık hastalanmayacak dolayısıyla antibiyotiğe dayamıyacaksınız bunları düşünürsenizkorkunuz biraz azalır belki. Yavrunuzu.bakın ben de yorum yazmışım 45 gün önce ama çok şükür iyiki yaptım dedim bu ameliyatı .Ameliyat Zamanımız şartlarıyla çok rahat komplikasyonsuz geçiyor eskisi gibi değil.Önemli olan ameliyattan sonraki 15 günlük bakımdır.inşallah sorunsuz geçer.inanın varsa geniz ve bademciği çok gerekiyor bu ameliyat

İdil'li Hayat dedi ki...

Merhaba Betul, size şimdiden geçmiş olsun. Yavrularımız Allah'a emanet.

Adsız dedi ki...

Burada tüm yazanlara, paylaşımda bulunanlara Teşekkürler. Herkes geçmiş olsun. Insanin en degerli varlığı yavrusu. Hatta canindan da öte...

Benim oglum da 3.5 yasinda geniz eti ameliyati oldu. Rontgende %90 tıkanıklık görmüştük.

Ameliyatin ustunden 10 gun gecti ama hala agzi acik uyuyor. Tasalaniyoruz biz de boşuna mi yaptirdik veya doktor işini iyi yapamadi mi diye.
Bu konuda deneyimi olan varsa ve paylaşırsa cok mutlu olurum.
Selamlar.
Sevgiler.

İdil'li Hayat dedi ki...

Üstünden çok zaman geçti ama hatırladığım kadarıyla ağzı açık uyuma bayağı bir süre devam etti. Size de çok geçmiş olsun.

Adsız dedi ki...

Merhabalar, benim kızımda 3.5 yaşında ve geniz eti -bademcik küçültme yapıldı ve bugun 6. gününde halen horlama devam ediyor...sizde de horlama ne kadar devam etmişti...çok teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

Merhaba oğlum 5 yaşında genşz eti vademcik kulağa tüp takılacak ameliyat sonrası vakımı ve yemek listesi rica etsem.neler verilebilir.

Adsız dedi ki...

Slm. Geniz eti bademcik ameliyattan sonra yemek listesi nedir 5 yalunda oğlum ameliyat olacak ameliyat sonrası bakımı ve neler yefirmeliyim. Teşkkğrler

İdil'li Hayat dedi ki...

Sevgili Adsız, ağzı açık uyuma 1, 1.5 ay sanırım devam etti. Geçmiş olsun.
Yıldız, yazıda dediğim gibi
sade dondurma (çilekli, parçalı vs kesinlikle yasak, çünkü eğer kanama olursa bu tarz dondurma yediğinde kanaması belli olmuyormuş)
D.anino (meyveli yoğurt parça içerdiğinden yasak)
puding, muhallebi, komposto suyu, püre, çorba, kahvaltıda ekmek içi, krem peynir ve rafadan yumurta. Geçmiş olsun.

Adsız dedi ki...

Çok teşekkür ederim hanım efendi allah razı olsun.aydınlatıp bilgileriniz için

İdil'li Hayat dedi ki...

Rica ederim, Rabbim hepimizin evlatlarını korusun.

Unknown dedi ki...

Bende haftaya gitcem ameliyata.birşey sormak istiyorum.Ben boğuk şekilde konuşuyorum yani genzimden konuşuyorum.Ameliyat sonrası geçiyormu bu durum :(

Unknown dedi ki...

Merhaba ben 17 yaşında bademcik ameliyatı oldum 4.gün çok kötü boğaz ağrısı ve kulak ağrısı yaşıyorum neden acaba

İdil'li Hayat dedi ki...

Black Smoke, evet o konuşma tarzı düzeliyor, geçmiş olsun.
Özkan, benim bildiğim büyüklerde daha zor geçiyor.Geçmiş olsun.

Unknown dedi ki...

Merhaba benim de kizim 12 gun once badwmcik ve geniz eti ameliyati oldu.10. Gunde oksurukle birlikte kanamamiz oldu.yeme icme konusunda hala zorlaniyoruz.Doktor normal diyor ama ben cok supheliyim. Normalmidir bu kadar uzun surmesi, bogazdaki beyazlik gecene kadar devam edecek mi bu yeme icme zorluklari..

İdil'li Hayat dedi ki...

Özlem hn, her çocuğun bünyesi ve iyileşme süreci farklı.Bazen de dikkat çekmek için naz da yapıyorlar. Sizin durumunuzu bilemiyorum tabii ama böyle bir şey hissederseniz biraz üstüne düşmeyin. Geçmiş olsun, umarım bir an evvel düzelir kızınız.

Tubaaaa dedi ki...

Herkese slm benım daha 23 aylık kızım varbugun doktora goturdum genız amalıyatı olcak dedı cok korkuyorum amalıyatta bısey olur yada amalıyattan ad sonra yanlıs bısey yapmakdan suanda uyuttum ama okadar zor nefes alıyokı yemın ederım kendımı sucluyom o oyle zorlanırken ben rahat nefes aldıgımdan cok endıselıyım cok korkuyorum kızım bıde cok zayıf 12 klo

mehmet ertem dedi ki...

Merhabalar Benim 1,5 yaşında bir oğlum var doktor doktor gezdik ve acil bir şekilde geniz eti ameliyatı olması gerekiyormuş sizce 1.5 yaşındaki bir çocuk geniz eti ameliyatı olabilirmi ameliyat sonra sı çocukda bir kalıcı hasar bırakırmı yaşdan dolayı bilgilendirirseniz sevinirim.

İdil'li Hayat dedi ki...

Tuba hn, birkaç doktora daha gösterin bence. Hepsi aynı karardaysa Allah'a emanet edin yavrunuzu. Anne olarak hiç merak etmeyin ameliyat sonrası yavrunuza gayet iyi bakarsınız. 12 kg hiç fena değil,zayıf sayılmaz bence.Allah yardımcınız olsun.
Mehhmet bey,doktorlar bir şey demediyse demek ki 1,5 yaş ameliyata uygun.Kalıcı hasar kalacak tarz bir ameliyat değil. Geçenlerde eski videolarını seyrediyorduk kızımın konuşması o kadar kötüymüş ki, inanamadım. Şimdi hem düzgün konuşuyor hemde tombik. Size de şimdiden geçmiş olsun.

Unknown dedi ki...

Benim kızım 12 gün oldu öksürügu var burun akıntısı var bunda zarar olur mu ne yapmam lazım size de geçmiş olsun

İdil'li Hayat dedi ki...

Halime hanım,biz bu sorunu yaşamadık, siz en iyisi doktorunuza danışın. Size de çok geçmiş olsun.

Unknown dedi ki...

Bademcik ameliyati icin doktor doktor gezip fikir almaniza gerek yok. Buna sizde bakarak karar vereblirsiniz. Basit bir ameliyat. Ameliyat haneye girmesi ve cikmasi arasinda 30 dk kadar bir zaman var. Bu cift amelitat yani geniz eti ve bademcik ikisi bir arada olursa.. 30 dk kadar surer. Narkozdan koekulacak bir durum yok. Solunum yoluyla verilen gaz misil misil uyutur. El ustunden acilan damar yolu araciligiyla verilen ilac ilede uyandirilir. Ameliyattan sonra ilk 3 saat onemli. Bu sure hastanede gecirilir. Siz 5-6 saat kalin. Kanama riskine karsi hastanede bulunmaniz onerilir. Yeme iceye dikkat edilirse kanama 100 de 1 ihtimaldir. Ilk 3 gun geceleri dikkat edin. Bogaz kurumasina karsi birkac saatte bir uyandirin ve su icirin. Bu surecte zayif dusmemesi icin sivi besleyici gidalari zorla yedirin. Hero baby mama gibi... 10. Gunden sonra buyuk oranda saglina kavusmus olacaktir. Saygilar.

İdil'li Hayat dedi ki...

Sevgili AAdsız, sanırım tıp sektöründensiniz. Muhakkak her meslekte olduğu gibi tıp sektöründe de çürükler var.Ben 16 yıldır kanserle yaşayan biri olarak neler yaşadım, anlatamam. Aynı filme bakıp 3 ayrı teşhis koyan 3 ayrı doktor gördüm. Biz tıp bilmiyoruz, doktorun ağzından çıkanı kanun kabul ediyoruz ama her doktor da maalesef bizi doğru yönlendirmiyor. Ben ilk tedavimde bir ilaç kullanmışım ve bu ilaç ömür boyu sadece 1 kez kullanılabilirmiş,-kırmızı ilaç- bunu doktor bana muhakkak hatırlatın dediği halde, dosyama kalın harflerle yazdığı halde 5 kez bu ilacı tedaviye yazdı. Para kazanmak adına muayenesine gece 02.30'da hasta bakmaya geldi. Bu doktorun kararlarına ne derece güvenebiliriz? Hele ki anneyseniz zaten gönüllü olarak psikopatsınız çocuğunuz için, onun için bu tasaları maruz görmek lazım. Yine de gayet açıklayıcı ve bilgilendirici yorumunuz için teşekkürler.

Unknown dedi ki...

Herkese çook geçmiş olsun
Benim kızımda yarın sabah 9da genizeti ve bademcikten ameliyat olucak. 3yaş4aylık narkozlu iken tuvalet sorununa nasıl bir çözüm uyguluyorlar.
Çocuk bezimi kullandınız acaba bilgi verirseniz çok memnun olurum

İdil'li Hayat dedi ki...

Selda hn, biz bir sorun yaşamadık, narkozdan çabuk ayıldı ve zaten su içmediği için çişi gelmedi. Size de çok geçmiş olsun şimdiden.

Unknown dedi ki...

Benim oglumda 3bucuk yasinda yeni geniz eti alindi ve kulaga tup takildi.ama cok ciddi sekilde sorun su ki oglum asiri genizden konusmaya basladi lutfen normal mi soyleyin. Oncesinde cok guzel konusuan bi cocuktu

İdil'li Hayat dedi ki...

Sevgili Adsız, bizde de genizden konuşma oldu, üstüne düştükçe daha çok genizden konuştu. Sonra biz üstüne düşmeyince kendisi düzeltti konuşmasını.

Unknown dedi ki...

Merhabalar oğlum 5 yaşında hem geniz eti hem bademcik amaliyati oldu 6 gün oldu birsey yemek istiyor ama ne yese yarida bırakıp hastalanip yatıyor çok sinirlerim bozuk normalmi ne olur cvp verin

İdil'li Hayat dedi ki...

Öznur Hn, eğer oğlunuz yiyorsa çorba gibi ekmek içi üstüne krem peynir gibi fazla çaba sarf etmeden yiyebileceği şeyleri deneyin. Tabii ki biraz zorlanacak, sizde içinizi ferah tutun, hepsi geçiyor. Geçmiş olsun.

Enes in annesi dedi ki...

Ankara gazi hastanesine gidiyorum ameliyat dedi geniz eti bademcik cok korkuyorum. Gece horluyo 5 8 dakika nefesi kesiliyor ama yinede iyi olsami olmasami bilmiyorum cok korkuyorum

İdil'li Hayat dedi ki...

İçinizi rahatlatmak adına birkaç farklı doktordan fikir alın bence. O kadar süre nefesi kesilemez, süre size uzun geliyordur. Kolaylıklar dilerim Enes in annesi.

Adsız dedi ki...

Merhaba herkese çok geçmiş olsun şimdiden. Size de çok geçmiş olsun Ayşen hanım ve bu güzel faydalı bilgilerde bizi bir araya getirdiğiniz için teşekkürler. Benim 5 yaşında oğlum ve oğlumda 6 gün önce İzmir de Ekol KBB de Prof. Dr. Ali Vefa beyde geniz eti ve bademcik ameliyatı oldu. Ameliyatımız çok başarılı geçti ve oğlum hızlı bir iyileşme süreci geçiriyor. İlk iki gün uyku ile geçirdi. Allahtan çok söz dinleyen bir çocuk verdiğim tüm sıvı içecekleri az da olsa tüketme eğiliminde. Benim arkadaşlara bilgilendirmek istediğim bir durum var. Oğlum anaokuluna gidiyor ve okulumuzda kızıl hastalığı çıktı. Oğlumu okuldan uzaklaşmaması adına 2-3 saat için okula gönderecektik fakat doktorumuza danıştığımızda okulumuzda bu tür rahatsızlık varsa kesinlikle 10 gün okuldan uzak olması gerektiğini bildirdi. Henüz taze iyileşme sürecinde olan boğaz hastalık kapmaya açıkmış. Okula giden çocuğunuz varsa okula dönüşte mutlaka hasta olan öğrenci durumunu kontrol edin derim. Herkese bilgilendirmeleri için teşekkürler. İbrahim'in annesi

İdil'li Hayat dedi ki...

İbrahim'in annesi, ne güzel güzel bir operasyon ve iyileşme dönemi geçiriyorsunuz. Okula gitmeme konusunu hatırlatmanız çok iyi oldu,teşekkür ediyor,şifalar diliyorum.

Adsız dedi ki...

Merhaba benim kızım bu pazartesi amaliyati oldu birinci gün çok kötüydü ama ikinci gün daha iyiydi gece sonra gece inliyordu sordum karnim agriyor ded midem bulanıyor dedi bu normalmi antibiyotik kullanıyor olabilirmi su an eşim serum taktirmaya götürdü

İdil'li Hayat dedi ki...

Sevgili Adsız, çok geçmiş olsun. Gece 2 saatte bir birşeyler -yoğurt,puding gibi yumuşak şeyler- yedirip içirdiniz mi? En iyisi doktorunuza sormak. Umarım bir an önce sağlığına kavuşur.

Unknown dedi ki...

Merak etmeyin normal benim oğlum 7 yasinda iki hafta olmasina rağmen genizden konusuyor ama çocuktaki amaliyat piskolojisi ve korkuda olduğu için normal merak etmeyin zamanla gecer siz ona ÇOK fazla amaliyat oldun hastasin belirtisi yapmayin yaptikca daha geç atiyorlar .hastalik piskolojisini

İdil'li Hayat dedi ki...

Sevgili Adsız, size de çok geçmiş olsun.

Adsız dedi ki...

Merhaba,,öncelikle faydalı yazınız için ne kadar teşekkür etsek azdır sanırım çünkü yıllardır herkes bakmış yazmış birbirinden faydalanmış müthişsiniz..benim 16 aylık kızım da geçen hafta geniz Eti'nden ameliyat oldu ve omunda bademcikleri çok büyükmüş dr bademcikler gittiği yere kadar gitsin korunması lazım bi şekilde dedi ameliyat sırasında bademcikleri törpülemiş..benim sıkıntım şu yavruşkam hala deli gibi horluyor..dr 10 gün sürer demişti ama hiç azalma Yok..bu durumda olan sonra düzelen birileri görür okursa lütfen yorum yapsın çünkü korku tavan..belki araştırılması gereken farklı bir durum vardır..Allah kimseyi evladıyla sınamasın size ve İdil kuzusuna 😘

İdil'li Hayat dedi ki...

Merhaba Adsız, o horlamalar 1.5-2 ay kadar sürüyor. Hiç merak etmeyin, genel durumu iyiyse canınızı sıkmayın,düzelir.Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Merhaba..Yorumlarınızı ilgiyle takip ediyorum. Bizde ameliyatın altıncı günü kanama oldu ve hastaneye gittik. Bir gece kaldık. Bugün ikinci hafta ve iki defa gece kanaması oldu. Ağız çalkalamasıyla geçti. Böyle bir şey yaşayan var mı? Saygılar.

Adsız dedi ki...

Merhaba İdil hanım oglum dün ameliyat oldu genizden konuşuyor kaç gün sürer bu şekilde konuşması çok sinir bozucu

Adsız dedi ki...

Merhaba oglum dün ameliyat oldu genizden konuşuyor kaç gün sürer bu şekilde konuşması çok sinir bozucu

İdil'li Hayat dedi ki...

Merhaba Adsız, ben yaşamadım ama bazen birkmiş kanı sonradan vücut atabilliyor sanırım. Çok geçmiş olsun.
Sevgili Adsız ve Güzel Azra bizde genizden konuşma 1.5-2 ay sürdü ve üstüne düşmediğim zaman iyileşti. Ondan önce "düzgün konuş" dedikçe inadına genizden konuştu. Geçmiş olsun.

Adsız dedi ki...

Geçicek diyorsunuz yani inş öyle olur teşekkür ederim

💆💆💆 dedi ki...

Merhaba benim oglum da 2 gün once geniz eti ameliyatı ve kulaga tup opetasyonu gecirdi.ama ayni zamanda burunda kirik oldugu icin de 3 u birlikte yapildi.aslinda 2 hafta sonra yaptiracakken acil öne çekildi.birun kirigi da arkadaşı ile sisme oyun parlinda oynarken ustune dogru atlamasiyla cocugun kafasi oglumun burnuna denk gelmiş.ben evde baba be ogulu beklerken gelismis.5 yasinda ve iyilesince krese gondermek istemiyorum.cok da hareketli ben ogretmenim naapicam bilemiyorum😞😞😞

İdil'li Hayat dedi ki...

Sevgili Adsız, çok geçmiş olsun. Görülmemiş kazalar çocukların uzmanlık alanı. Madem öğretmensiniz çocuklsrın aile dışında çok farklı davranırlar. Benim kızımın ana sınıfında çok yaramaz 2 çocuk vardı ama öğretmen onları çk güzel idare etti. Yaşıtlarıyla oynamak onun enerjisini boşaltır, paylaşmayı öğrenir. Sevgiler,

Murat dedi ki...

merhabalar kizim 4 yasinda ve bir bucuk aya yakin dir ameliyat olali.fakat hala horluyor, burun tikali ve surekli akinti var.ayni durumda olan varmi ne yaptiniz.lutfen yardimci olun

İdil'li Hayat dedi ki...

Murat Bey ben böyle bir şey yaşamadım, tabii her çocuğun bünyesi farklı. Siz en iyisi doktorunuza danışın. Geçmiş olsun.

samet dedi ki...

Mrb benim de 5.5 yaşındaki oğlum bademcik ve geniz eti ameliyatı oldu 1 ay önce ve hala sizin söylediğiniz şekilde konuşuyor çok üzülüyorum bu konu burada tartışılalı uç yıl olmuş acaba çocuğunuzda düzelme oldumu ve neler ysptınız düzelmesi için lütfen cvp yazın inşallah görürsünüz de cvp verirsiniz

İdil'li Hayat dedi ki...

Samet bey, size de çok geçmiş olsun. Bu genizden konuşmaların üstüne varmayın, dikkat çekmek için yapıyorlar. Görmezden gelirseniz 2-3 gün içinde düzeliyor, merak etmeyin.

Unknown dedi ki...

Merhaba guzle ve faydali yaziniz yillar sonra bile okunuyor ve ise yariyor ne mitlu size🙏🏽 Benim iki yasindaki kizim gece ve gunduz uykularindan horlama nefes alamama cok sk hastalanma gibi sebeplerden dolayi arastirmalarimiz sonucu geniz eti ameliyati oldu bugun ikinci gunumuz ve uykularimiz feci tikali oyle ki nefesi duruyo ciglik cigliga agliyor:((( normal yemegine basladi kati seyler yedirmemeye dikkat ediyorum agzindanda uyurken agzi acik uyumaya calistigi icin pis koku oluyor..drumuza sordugumda 1-2 hafta surebilecegini soyledi otri...burun spreyi kullanmamizi belki rahatlatabilecegini soyledi su an icin hic bi degisiklik yok cok endiseliyim bu durumda olan opdu mu acaba? Bu arada drumuz hic bir ilac vermemisti bize

Unknown dedi ki...

Murat bey bi duzelme oldu mi cocugunuzda drunuz ne dedi acaba?

İdil'li Hayat dedi ki...

Sevgili Ebru hn, üzerinden daha 1 gün geçmiş, tabii ki hemen düzelemez, normal yedirmeyin, ılık çorba, puding, meyveli yoğurt vs tırtıklı olmayan parçası olmayan gıdalar verin, ekmek bile çocuğun boğazını çizebilir. Her 2 saatte bir dondurma, sıvı birşeyler yesin. Bir arkadaşı ağlamış diye sıvı vermemişler, boğazında kanama oldu, sakın 2 saatte bir birşey içsin.
Birde ben İdil hatırlamıyor zannettim ama hala ameliyatı hatırlıyor, korkuyor. Sizin kızınız daha çok küçük korkması normal. Zamanla iyileşecek. Geçmiş olsun.

Unknown dedi ki...

Selam oğlum geniz eti ve bademcik ameliyatı oldu bugün 6 cı gün su ve meyva suyu içince burnundan geliyor sizce bu normalmi şimdiden tesekkurler

İdil'li Hayat dedi ki...

Sevgili Adsız, öncelikle geçmiş olsun. Hiç bu tarz yorum gelmedi. En doğrusu doktora danışmak.

Unknown dedi ki...

Merhaba 2.5 yasindaki oglum hem bademcik ve genizeti ameliyati oldu. Ameliyatin uzerinden bir ay gecmis olmasina ragmen ses tonundaki tizlesme, genizden konusma ve seslerin genize kacmasi durumu hala duzelmedi. Acaba hic gecmeyecek mi diye dusunmeye basladim. Acaba sesin duzelmesi ne kadar surer?

İdil'li Hayat dedi ki...

Sevgili Adsız, öncelikle geçmiş olsun. İyileşme süreci çocuktan çocuğa farklılık gösterir. En iyisi doktorunuza danışın. Ameliyatı o yaptığı için durumu en iyi doktoru değerlendirebilir. Çocuğun yaşı da küçük olduğundan dokuların iyileşmesi daha farklıdır.

Unknown dedi ki...

8 yaşındaki oğlum 20 gün önce bademcik ve geniz eti ameliyati oldu.ilk 3 gün zordu gerçekten.cok açıktı ama sıvı almayı hic birakmadik.gece uyandırıp su icirdim hep.kanamamiz hiç olmadı çok sukur.4 gu dur boğazım gidiklanoyor diyor.sabahlari inanınca öksürüyor sonra geçiyor. 2senedir 10 günde bir ateşleniyordu.insallah bu seneyi daha rahat geçiririz.

Unknown dedi ki...

Selamlar. Benim de 5.5 yaşında oğlum 25 temmuzda geniz eti ameliyati oldu.benzer sorunlar bizde de vardı.ağzı açık uyuma horlama zor nefes alma ve bir senede 7 kez orta kulak iltihabı geçirdi.biz de 3 doktor gezdik. Biz devlet hastanesi tercih ettik. Daha çok vaka görüldügü için. İyi de bir doktor bulduk. Ameliyat aslında kolay bir operasyon.ama ana yüreği işte biz de fazlasıyla heyecanliydik.ameliyattan sonra çok ağladı ağzından burnundan baya kan geldi.tabi biz çok korktük. Ama normalmiş.sonrasında 1 gece kaldik.ertesi gun taburcu olduk.bize bir kağıt verdiler.sonrasında diyet çok önemliymiş. İlk 1 hafta aktivite yok.3 gün yatak istirahati. İlk 4 gün sadece hoşaf meyve suyu muhallebi puding yoğurt su Süt dondurma yed. (Bunlar hep sade olacak mesela vişne suyu vermedik kanamayla karistiriliyormuş. Puding muhallebi tanesiz pürüzsüz olacak.ve sadece soğuk olacaklar) 5.gün bunlara ek olarak tanesiz ılık çorba ve patates püresi eklendi.6.gün yine ılık ve yumuşak sulu yemek (ben kabak ıspanak semiz otu gibi şeyler yaptım ) 2 hafta bu diyete devam ediliyor. 1 ay sert gıdalar yemeyecek (bisküvi ekmek kabuğu gofret gibi) kahvaltida labne peyniri ekmek içi rafadan yumurta verdim. 1 ay cok sıcak gıdalar tuketmeyecekmis. Ayrıca bize sürekli deniz suyu ile burnunu yikamamizi söylediler (bu doktor tavsiyesiyle olacakmış belki doktorunuz size aksini söyler ) ameliyattan sonra ağzı açık uyuma horlama ses değişikliği bizde de devam etti ama normalmiş. Hatta kanlı balgam çıkardı.ağzında kötü bir koku vardı ama bunlar da normalmiş.eğer bu sıkıntı azalmaz ve devam ederse taze kan gelirse doktorunuza söyleyin. Ben doktora sormadan hiçbir şey yapmadım (çok şey söyleyen oldu benim yazdıklarım sadece doktor tavsiyesi ama her çocuğun durumu farklı olabilir doktorunuz farklı şeyler önerebilir ) şimdi 2. Haftayı bitiriyoruz. Artık çok daha iyi nefes alıyor çok şükür o gece tıkanmaları geçti. İnşallah bu son olur bir daha yaşamayız. Olacak tüm kuzucuklara da şimdiden çok geçmiş olsun. Sağlıklı günler diliyorum.

İdil'li Hayat dedi ki...

Sinem hn, size de çok geçmiş olsun. Bilgilendirici yorumunuz çok şeyi anlatıyor. Sorusu olan varsa sizin yorumu okusun. Sevgiler

Unknown dedi ki...

Merhabalar, kızım 3.5 yaşında, dün biz de bademcik küçültme ameliyatı geçirdik,doktorumuz sonrasında herhangi bir ilaç vermedi,eve geldik,fakat gece kızım hiç uyuyamadım, sürekli horlama,uyku annesi gibi nefes alamadığından uykusundan uyanma,sürekli bu durumları yaşıyoruz, bu beni çok korkuttu, çok üzüldüm,ne zaman geçer bu durum acaba? Ya da geçer mi???

İdil'li Hayat dedi ki...

Merhaba Gülsüm hn, öncelikle çok geçmiş olsun. Daha yeni ameliyatlı bu tarz tepkiler normal, gece-gündüz 2 saatte 1 sıvı vermelisiniz. Uyurken bile kaldırıp içirin. Uyku konusu ise benim kızım ameliyatı 5 yıl geçmesine rağmen korkarak anlatıyor. Bu ameliyatlar psikolojik olarak ağır geliyor. Uykusundan
sıçrayarak uyanması mormal. 15-20 günde bunların hepsi geçiyor. Merak etmeyin. Tekrar geçmiş olsun.

Adsız dedi ki...

merhabalar. Çok bilgilendirici olmuş yazınız ve yorumlar. Oğlumuz 6.5 yaşında ve 6 eylül günü geniz ameliyatı oldu. Ameliyat sonrası ağrı vs olmadı. 10 gün oldu ameliyat olalı. Yalnız günde bir defa genizden hafif balgamın içinde sanki kılcal damardan sızmış ve birikmiş gibi çok az koyu kan izi görünüyordu. 1 damla gibi. Bu normal midir?

Çocuk dr umuz tahriş olduğu için özellikle öksürdüğünde vs 10-20 gün olabileceğini söylüyor. Kbb uzmanımız ise 10 gün daha bekleyelim geçmezse tomografi çektiririz dedi. Biz de haliyle endişelendik

Bu normal mi? Tahrişten ve iyileşme süreci mi? Son iki gündür balgam şeklinde. Dün boğazı ağrıdı Çocuk dr u hafif faranjit var dedi. Wbc 7 civarı çıktı tahlilde. O da Imumax sprey verdi. Kullanın dedi. Bir de calpol ağrı kesici verdi

Son 2 gündür balgamdaki kan görüntüsü koyulaştı, ilk günlerde daha kırmızıydı. Hep günde 1 kere oluyor. Genellikle sabah Ve bir damla tükürükte, ince kılcal damar sızıntısı gibi. Bir de bizim çocuk küçüklüğünden beri balgamı yutmuyor, selpağa tükürüyor. Belki diğer çocuklarda da okuyordu ama yuttukları için görünmemiş olabilir

Bu böyle sürer mi bir süre daha

Teşekkürler

Asya

İdil'li Hayat dedi ki...

Asya hn, hiç böyle sorunlar yaşamadım o yüzden yorum yapamıyorum. Siz gene doktorunuza danışın. Şimdiden geçmiş olsun.

Unknown dedi ki...

Merhaba benim kızında 6 yaşında 1.5 ay önce bademcik ve geniz be geniz eti ameliyat olduk yalnız sağ taraftaki bademcik alınan yerin dikişi hala düşmedi ve beyazlık var doktorumuz normal dedi dfakat hala endişeliyim tamamen nezaman düştü dikişleriniz

İdil'li Hayat dedi ki...

Merhaba Adsız,bizim bademcikler alınmadı, sadece traşlanarak küçültüldü. O yüzden dikiş atılmadı. Bu konuda bilgisi olan varsa lütfen yorum olarak atsın. Geçmiş olsun size ve kızınıza.

Dennis moms dedi ki...

Merhaba biz geniz eti alinmasi ve lazerle bademcik kucultmesi operasyonu gecireli bes gun oldu. dr mizin dedigine gore operasyonun hemen oncesi grip mikrobu almisiz (talihsizlik ve bilsem boyle olacagini yazin olurduk) bu sebepten 3.5 yildir hic akmayan burundan muazzam sumuk akiyor bu sorun degil ama geceleri tikaniyor nefesi duruyor horluyor tulumba gibi tuhaflik oluyor dolayisiyla saat 3.5 ve ben korkudan hala basindayim oturur vaziyette uyutuyorum. lutfen duzelsin artik kucuk kuzu hic aglamayan cocuk aciyor diye gece ciglikla uyaniyor.

İdil'li Hayat dedi ki...

Merhaba Dennis moms, size de çok geçmiş olsun, daha çok yeni ameliyat, tabii problemler olacaktır. Siz gene doktorunuzla irtibatta kalın, 2-3 saatte bir muhakkak bir şeyler yesin,içsin. Tekrar acil şifalar dilerim.

Unknown dedi ki...

Merhaba benim kizimda 10 günde bir ateşleniyor ve bademcikleri şişiyor siz ameliyattan fayda gördünüzmü iyilesme suresi kac gun?

İdil'li Hayat dedi ki...

Merhaba Adsız, biz bu ameliyattan memnunuz. İyileşme süreci 1 ay civarı. Tabii bu çocuktan çocuğa ve bademciklerin durumuna göre değişir. Siz muhakkak bir doktora danışın.

Unknown dedi ki...

Benim oglum yarin ameliyat olucak hafif oksurugu var bu problem olurmu sizce

Adsız dedi ki...

Merhaba. Uyku apnesi hakkinda arastirma yaparken sizin yaziniza denk geldim. Bende londrada yasiyorum. 2.5 yadinda bir oglum var ve geniz eti ve bademcik sorunlarimiz var. Dr ameliyat ederiz diyor fakat ben cok endise duyuyorum. Sizin cocugunuzda nasil bir degisim gordunuz ameliyattan sonra ve nerde yaptirdiniz.

Icesn dedi ki...

Merhaba bizde 1 hafta once geniz eti ameliyati olduk gece horlamasi hala devam ediyor ve gun icinde agizdan nefes aliyor kontrole goturdugumuzde doktor bir sknti olmadigini yinede bir iki hafta daha bekleyip gozetim altinda tutun dedi hala hormala normalmi cok endiseleniyorum ve 1 hafta bitti tamamen kati gidalara gecmem uygun olurmu ki acab

Unknown dedi ki...

Paylaşım yapan herkese teşekürler.4,5 yaşındaki oğlum 6 gün önce oldu bademcik ve geniz eti ameliyatını.sabah saat 8-9 arasında oldu.aksamuzeri 5 gibi taburcu olduk.dondurma su süt meyve suyu çorba puding ilk 3 gün ictiklerimiz.bunlara cok pismis makarna ekledik.yanlız 2 gecedir ağlayarak uyanıyor ve niye ağladığını oda bilmiyor sabah ta hatirlamiyor.ameliyatın psikolojik yan etkisidir umarım.bu arada biz pfapa teshisi nedeniyle ameliyat olduk.inşallah care olur.şifa bekleyen tüm yavrulara geçmiş olsun

Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Benim oğlumdada var ve ikigun sonra ameliyat olack ve doktor bisey olmaz dei

İdil'li Hayat dedi ki...

sevgili Adsız, Allah'a emanet tüm yavrular. Aslı hn,ameliyat psikolojisinden o ağlamalar.Sevgili Adsız, doktora kontrole gidince sorun bence.Merhaba Adsız, biz Acıbadem. k.b.b hastanesinde yaptırdık 6 sene oldu gayet memnunuz.Adsız,
öksürük konusunda bilgim yok maalesef. Hepinize ve yavrularınıza geçmiş olsun.

Adsız dedi ki...

Mhb benim kızım 2 ay önce genizeti ve bademcikleri alındı ama öksürük başladı bir türlü geçmedi Dr gitdik surup verdi suruplar bitince tekrar öksürük var neden oldu böyle analmdm acaba bademcik alındığı için mioldu

İdil'li Hayat dedi ki...

mrb wla hn, bu seneki grip öyle, bitmeyen öksürük. geçmiş oldun

Unknown dedi ki...

Mrb benim 3yasindaki kizim iki gün önce geniz eti ve bademcik ameliyati oldu..ilk gun 5kasik zorla dondurma yedirdik..corbayi redddediyor..suda icmek istemiyor..antibiyotik ve agri kesiciyi zorla iciriyoruz..agir gelmezmi??cocugumun hareketkeri normal yani bitkin degil oyun oynuyor...su icmedigi icin ara ara atesi yukseliyor..serummu baglattirmaliyim ??

Merve Eren dedi ki...

Benimde oğlum 3yaşında 5güb oldu geniz eti ve bademcik ameliyatı oldu balgamlı bi öksürüğü var sanki korkuyorum açıkçası. Bide sadece su süte bebe büsküvüsü koyuyorum robottan geçirip tavuk suyu çorba veriyorum sadece suyundan ve arada dondurma yiyo
Çok acıkıyoruz pazartesi günü de işe başlıyorum nasıl olucak hiç bilmiyorum

İdil'li Hayat dedi ki...

Sevgili Merve,geçmiş olsun,emin olun iyileştiği zaman çok daha iyi hissedecek.

A.Hamit dedi ki...

Çok geçmiş olsun benim 4 yaşında kızım da 12 gün önce geniz eti ameliyatı oldu ilk bir hafta normal konuşurken bir anda konuşması bozuldu tıpkı yarık dudak-damak sendromu yaşayan çocuklar gibi burnundan konuşmaya başladı.öncesinde hiç birşey yoktu 18 aylıkken herşeyi konuşuyordu.acaba küçük dili sonradan şişerek bi tarafa kaydı bundan da olabilir mi böyle bir durumla karşılaşan varsa lütfen bilgi verebilir mi

ADSIZ dedi ki...

Merhaba,
Benim oğlum 3 ay sonra 5 yaşını tamamlayacak. çok sık hastalanma, ateşlenme ve antibiyotik kullanımı olunca, araştırıp iyi bir kbb dr'una gittik. Rinit alerjik olduğunu,akıntının genizetinde iltihaplanma yaptığını, koruma tedavisi başlayacağını, (Singulair ve 21 gün arayla depocilline) buna rağmen devam ederse bademcik ve geniz eti ameliyatı olması gerektiğini söyledi. antibiyotik ve deposiline rağmen 5.gün yine ateşlenme olunca boyutları küçükte olsa bademcik ve genizetini alacağını söyledi. 11 gün önce ameliyat oldu. 50 dakika sürdü. çıkınca ilk 20 dakika ağladı ve 2 kez kan kustu. mideye akan kanları çıkarması normalmiş. Ameliyattan 2,5 saat sonra komposto,un çorbası ve muhallebi geldi. komposto ve muhallebiyi yedirdim (iyileşmen için deyip deyip :). çorbayı vermedim. Ameliyattan 6 saat sonra taburcu oldu.(antibiyotik ve ağrı kesici verdi ama sadece 3 defa ağrı kesici verdim,ona gerek kalmadı) evde dondurma ve yudum yudum su verdim,un çorbası yaptım,yarım kase içirdim.. Hergün 1 litreye yakın su içirdim.2.gün kahvaltıda yine aynı çorbayı verdim. puding ve yoğurt yedirdim.3.gün rafadan yumurta yedirdim. öğle yayla çorbası. değişiklik olsun diye biraz bebe bisküvisi sütle bulamac yaptım.
4. gün patates püresi yaptım. fiyonk makarnayı çok haslayıp yoğutladım.
5.gün dr unda söylediği pilav cok çiğneme şartıyla köfte demişti ama köfteyi 6. günde suda pişirip (yumuşak oluyor) yedirdim. sonrasında normal yemeklere geçtik ama hep çok çiğne diye uyardım. çok şükür 11 gün ve hiç bir sorun yaşamadık. Çok karışık ve düzensiz anlatmış olabilirim ama belki işe yarar diye yazıyorum :) İdare edin lütfen :)