26 Kasım 2013 Salı

Son durum

Hakikaten yazmak istemiyorum ama belki aynı yollardan geçenler, geçecek olanlar vardır. Onlara örnek olsun, ben ilerde hatırlayayım diye yazıyorum.
Cumartesi port için takan doktora gittik, portta bir problem yok, sağlık personelinde var. Tam 4 koca tüp dolusu kan çekildi omzumdan. Doktor bile şaştı. İyi ki kemoterapi ilaçları başlamadan personele inatla porttan iğneyi çıkarın, ayaktan yapın demişim! Eğer porttan kemoterapi ilaçlarını verselermiş o bölge ağır iltihaplı ve çok zor iyileşen yaralarla dolarmış! Aman diyeyim, eğer portta bir sorun varsa, bende ağrı ve şişlik oluştu, lütfen hemşirelere kemoterapiye diğer damarlardan devam edilmesini ısrarla ve ısrarla iletin! Şu an kolum mosmor, omzum ağrılı, dahası 10 gündür grip+ faranjit durumundayım. Bitirdiğim tuvalet kağıdı sayısı sonsuz, geceleri uykular kötü. Burun tıkalı, ağızdan nefes alınca boğaz kuruyor, öksürük yapıyor. Hadiii uyku sizlere ömür!
Yani epey sıkıntılı günlere devam....

7 yorum:

Unknown dedi ki...

Allahım yardımcın olsun Ayşenim bitsin gitsin inşallah başından bu tatsız durum...
Seninle beraber bütün hastaların da başından tabi...

Adsız dedi ki...

işinin ehli olmayan personeli nasıl insanların sağlığı ile ilgili konularda görevlendiriyorlar anlayamıyorum.zaten sıkıntılı bir durum tedavi edeceklerine daha hasta ediyorlar insanı.her gün bakıyorum,merak ediyorum durumunu.Allah acil şifalar versin.

nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

Zor bir dönem, canım benim. Allah sabrını da versin dilerim. Annem, seneler önce benmim de eczacılık yaptığım SSK hastanesinde ameliyat oldu. Ameliyatın ardından, dr, saat başı idrar, tansyon, nabız takibi falan istedi. Kadın doğum servisi zaten kalabalık ve aslında laubali bir servisti. O güne kadar arkadaş olduğumuzu zannettiğim ebeler ve hemşireler annemi takip edecekler güya. Saat başı geçiyor, hadi işleri vardır, hadi şimdi gelirler, yok, gelmiyorlar. En sonunda ben onların asli vazifeleri için ricayla getirtiyorum... Yakın geçmişte, annem yine ameliyat oluyor, bu sefer bel fıtığı. Ameliyat öncesi (o zaman iyi işi olan drların muayenehanesi vardı ve burada parayı basmazsan sivilceni patlattıramazdın) defalarca muayenehanede dr a parasıyla gidip geldik, ameliyat sonrası bıçak parasını da verdik, bir muayene daha.. Hepsi paralı. Ama annemin ağrıları bir türlü geçmeyince bir kere daha hastaneye gidiyor, mr çektiriyor, dr ilgilenmiyor. İki mr arasında fark var, bir bakın deyince artık şerefsiz kelimesinin onun için rütbe sayılacağı dr bozuntusu "çok güzel de ameliyat etmişim, kendin anlıyorsun madem farkı, git kendini tedavi et" demiş. Annem naz yaptığını düşünerek ve bu muamelenin üstüne de depresyona girerek aylarca hayata küstü, ağrılarından konu açmadı. En sonunda olay anlaşıldı, kardeşim Ankarada Hacettepe'nin profuna götürdü, 1,5 ay hiç hastaneden çıkamadan boyundan kataterle, günde 6 tane falan antibiyotik aldı. Çıkışta 1,5 ay da evde ağızdan antibiyotik tedavisi gördü. Hastanede çalışıyorum ve insanların iş yükü hakikaten ağır. Ama göğüs kafeslerinde taşıdıkları kalbin ağırlığı o kadar hafif ki, bazan onun orada olup olmadığını kendileri de bilemiyorlar. Özel hastaneler desen, az para vermek için nerede yeni mezun hemşire, tekniker var onu kullanıyorlar. Dolayısıyla aslında sağlıkta hiç bir şey de değişmedi. Eşin de dr galiba, bilir bu işleri. Sana destek için, buradayım şu an. Bil ki, sağlık kazazedeleri hiç de az değil, azalacağını da zannetmiyorum. Bu son kötü tecrüben olsun diliyorum. Sevgilerimle.

İdil'li Hayat dedi ki...

Amin Funda'm aminnn.
Serap, çok teşekkürler iyi dileklere.
Nurten'cim yazık kadıncağıza neler çektirmişler. İşin tuhafı insan kendinden kuşkuya kapılıyor acaba ben mi fazla nazlanıyorum diye değil mi? Çok zor işleri var tabii Allah yardım etsin ama biraz empati yapsalar herkes için çok daha kolay olacak. Eşim dr değil bu arada:)D
Muhasebe-finansçı.

Unknown dedi ki...

bi an önce iyileşmeniz için duacıyım.
ama insanları değil sistemleri değiştirmek lazım,sistem ve yönetim olmazsa sonuçda akıl mantık dışı şeylerle karşılaşırız.
siz kaç tane meslek biliyorsunuz bi sürü çeşit mezun veren ve hepsi de aynı yetki de olsun.meslek lisesi,ön lisans ve lisans mezunları hepsi eşit şekilde hizmet veriyor.
ve hepsine hemşire diyorlar.
offff offff of

Adsız dedi ki...

Allah sifa versin, sabir versin.
Hepsi en kisa sürede gececek insallah. Sevgiyle kucaklarim.
Jale

İdil'li Hayat dedi ki...

Havva doğru söylüyorsun, insanlar para kazanmak için meslek seçtiğinden, işini severek ve isteyerek yapmadığından yararlı da başarılı da olamayır.
Jale AMİNNNNN! Çok teşekkürler.