2 Temmuz 2014 Çarşamba

Anneysen tatile felan gitme!

15 yıllık evlilik hayatımızda sadece 1 kez o da balayı olarak tatil yapabilmiş bir kişiyim ben. Bu sene hastalıklarla boğuşurken "Ne olursa olsun muhakkak tatile gideceğim" diye kendi kendime ant içtim. Tatilden 1 hafta önce gene kara haber aldım. Bu sefer karaciğere şıçramış kanserim!
Bu 4. oldu 14.senede! Bu sefer tatili iptal etmek ve karalar bağlamak istemedim. Gideceğim tatile dedim. Hem Derviş'e hem bana hem hanımduduya iyi gelecekti bu değişiklik.
Tatil öncesi ablam meleğim, annem ve Potuk'a bakacağından kafam rahattı.
Bavul hazırlıklarına son gün başladık. Zottik ilk kez otelde tatil yapacağından heyecandan uyuyamadı, bavulu doldurduk, boşalttık, oyuncaklar arasında seçim yaptık, kollukları bulduk, deniz gözlüğü bulundu, bikiniler, güneş kremleri derken anne haşat edildi. Derviş bavulunu son dakika yapmak için ayak diredi ve kaçınılmaz olarak " Oyum nerde, buyum nerde" seremonisi başladı. Tarif ettiğim yerlere şöööyle bir göz attığından, aradığını bulamadı, küfür etti, "Niye benim eşyalarımı elliyorsunuz" dedi, 1 yıldır giymediği şapkasını arattı vs vs vs. Hanımdudu "Ben yolda uyumam" "Benim bavulum benim yanımda dursun" "Elbise ile giderim" kaprisleri yaptı. Bagajlar arabaya tepildi, anneanne "Güneş kremini al, şapkanı al, güneşe çıkma" diye milyon kez öğüt verdi. Sonuç ne oldu? Tırnak makasına kadar herşeyi alan anne, en mühim şeyi yani ilaçlarını unuttu!!
Allah razı olsun, ablacım meleğim kargocu kargocu gezip bana ilaçları 2 gün sonra ulaştırdı.
Tatilde yatağı beğenmeyen, yemekleri yemeyen, akşamları yapılacak tek şey olan yürüyüşe çıkmak istemeyen, havuzda ille birisi onunla oynasın diye ayak direyen zottik yüzünden baba hön hön etti. Bu arada gittiğimiz otelde Türk olarak sadece 2 aileydik. Gerisi Rus hatun ve Türk erkek doluydu. Amaninnn! Benim Derviş "Beni bırakın burda siz gidin. Ben kardeşlerle kaynaşacağım. Dil dile değmeden dil öğrenilmez" dedi dedi durdu! Havuzda kara gözlükleri takı Rus hatun fotoları çekti ve arkadaşları ile paylaştı, sevaba girdi:)D
İkinci duraktaki otelimiz ise tam kafa dinleme yeriydi, yemekler güzeldi,havuz derindi, deniz soğuktu. İdil'i havuzda Derviş, denizde ben eğlendirdik. Günde 3 öğün yemekte kavga çıktı. Kahvaltı olarak sadece 1 sigara böreği ve 1 yumurta yemek konusunda ısrar etti, ben kızdım, baba hön hön etti vs vs. Adamcağız denize nazır bahçede palmiyelerin altında çay içmek isterken bu zottik, "Ben odada Scooby Doo izleyeceğim" dedi. Anne delirdi. "Denize bak" dediğimizde "Bakmak istemiyorum" dedi ve telefonda oyun oynamak için delirdi. Parka gitmek istedi, baba parkta 15 dakikada sıkıldı, anne ertesi gün 1.5 saat parkta oturdu vs vs vs.
Dönüş yolunu mecburen gündüz alınca yol boyu vır vır etti, "Acıktııııımmmm" diye böğürdü, sonra gözlemenin 8/1'ini yedi ve DOYDU! Açlıktan virajlı yolda kustu, ağladı, babası "Neden mide bulantısı hapı almadık?" diye sinirlendi. Lastik patladı, 1 saat tamirci bekledik. 120 hız sınırını 127 ile geçen Derviş 175 tl ceza yedi, dönüşte lastikleri mecbur değişti ve 700 tl'de lastiklere ödedi! Tatil dönüşü bavullar açıldı. Kirliler 5 kazan çamaşır olarak yıkandı, toplantı, katlandı ve yerleştirildi.
Biri tatil mi dedi????

Tatile gitmeden 2 günde 2 tekerlekli bisikleti sürmeyi öğrenen zottik, bu tatilde de kolluksuz yüzmeyi, dalmayı, tavla ve okey oynamayı öğrendi.




 




 



 

 

 
 

5 yorum:

Begonvilli Ev dedi ki...

Ah benim güzelim, ben okurken yoruldum, bir de seni düşünüyorum da:( Dost acı söylermiş; lütfen bana kırılma, gücenme. Neden bu kadar vericisin? Biraz da sen nazlan, sen iste, sen yaptırımcı ol. Yani her istediklerini yapma. Mükemmel olmak zorunda değilsin, çünkü yok böyle bi şey. Ne yaparsan yap mızmızlanacak bir şeyler bulurlar. Yemiyormuş, yemesin. Aradığını bulamıyormuş, bir daha arasın. Olmadı gitsin alsın, almazsa onsuz gitsin. Şimdi biliyorum, anaç ruhlusun, kendin sızlansan da bir başkası eleştirince kırılırsın. Seni sevdiğim için söylüyorum; herkes rahat etmek, mutlu olmak, iyi vakit geçirmek ister. Bunu başkalarının haklarını gasp ederek, bencilce yapmayı onlara biz mi öğretiyoruz acaba? Lütfen kendine dikkat et. Sevgiler.

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Neyse önemli olan sonucta sag salim eve dönmek ve de fistik bir sürü seyi artik tek basina yapabiliyor! Tekrar gecmis olsun size efendim.

İdil'li Hayat dedi ki...

Ahhhh öğretmenim ne kadar haklısınız! Hiç alınmadım,inanın. Doğru söze ne denir? Ama huy bu işte, insan değişemiyor ki! Hayır diyememek en sevmediğim huyum..
Terazi kızı teşekkür ederim.

neslihan'la hayat dedi ki...

biri tatil mi dedi:) çocuklu kocalı insanlar için geçerli değil o tatil... ev de oturup tatil hayali kurmak bizler için daha güzel :)) çok geçmiş olsun inşallah bunu da atlatacaksınız İdil'i öpüyorum sevgiler ...

Asortik Krep dedi ki...

Olsun ne anılar biriktirmiştir şimdi o güzel kız :)) Tatilden gelince anlaşılıyor tatilin kıymeti...Yediğim ,içtiğim,gezdiğim yanıma kar kaldı deyip yola devam.