18 Ağustos 2014 Pazartesi

Gitti 5, kaldı 7

6 ay sonra tekrarlayan şu sinir kanser yüzünden kemoterapilere geri döndük. Yine haftalık. Fakat bu sefer hayatımın hiç bir evresinde yapmadığım kadar yediklerime dikkat ediyorum.
Özellikle doktordan takviye vitamin istedim, bunlar sayesinde biraz daha iyi sayılırım. En azından tüm gün yatmıyorum da 2-3 saat yatıyorum. Benim durumumda olup ta okuyan varsa diye neler yaptığımı yazayım.
Canım meleğim ablam bana zencefil, zerdeçal, susam, kekikten oluşan bir baharat hazırladı, sabah kahvaltıda bunların üzerine zeytinyağı döküp ekmekle yiyorum. Baharata ek olarak 2 çay kaşığı çörek otunu zeytinyağa karıştırıp onu da yiyorum. Test yaptırdıktan sonra D vitamini eksiği çıktığından doktor kontorlünde 20 günde 1 D vitaminini zeytinyağa döküp yine ekmekle yiyorum. Çünkü D vitamini zeytinyağında eriyormuş. Kemik koruyucu olarak bondranat diye bir ilacı ayda 1 serumla veriyorlar. Ayrıca her gün vitabiyol c ve immuneks 50'lik vitaminleri alıyorum. Bunun yanı sıra yine doktor tavsiyesi ile arı poleni ve arı propolisi de sabahları içiyorum.Şekeri sadece bitter çikolata ile ve meyve ile alıyorum.
Bakalım. Daha 7 doz kemoterapi daha kaldı. Saçları yine kazıdık, İdil yine ağladı, "kel anne istemiyormuş", gene zor şer ikna oldu. Dervişim gene kaya gibi dimdik arkamda. Hep gülüyor, güldürüyor. Doğum günüme ve evlilik yıldönümümüze sayılı günler kala, 2 senedir tüm özel günlerimizi bu şartlarla kutladığımızdan artık feci sıkıldık. Seneye diyorum, nasipse...
Uykularım çok bozuk, aldığım uyku hapları işe yaramıyor. Bakalım...
Durum bu yani..

7 yorum:

Adsız dedi ki...

zaman zaman ağlıyarakta olsa izliyor ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.Sizin kadar tecrübeli olmasamda bende o kemo odalarından geçmiş bir meme kanseriyim,bugün yazdıklarınıza dikkatle okudum bir konuda dikkatinizi çekmek isterim banda D vitamini veridi ancak öyle 20 günde bir filan değil 3 senedir devamlı kasım aralık ocak ayında olmak üzere senede 3 defa oda devamlı değerler ölçülerek hocanın bana dediği kanserli hücrelerin büyümesini geçiktiyormuş bu kanıtlamış lütfen arkadasım değer olçümü yapmadan kullanma bu arada benim triodda noduller bulundu biyopsi filan yapmam gerekiyor daha yaptırmadın senin t
riod yazılarını hangi tarihler arasında okuyabilirim sağlıkla ,sevgiyle kal mualla

İdil'li Hayat dedi ki...

Mualla, size de geçmş olsun. D vitamini veya ne olursa olsun doktora sormadan, test yaptırmadan kullanmıyorum. Yazıyı da buna göre düzelttim, uyarına teşekkürler. Tiroid 2009 eylül-ekimdi sanırım, eski blogdan bakabilirsin. Umarım herşey yolunda gider senin için.

İdil'li Hayat dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
gülay dedi ki...

Ayşenciğim aklımda ve dualarımdasın.Bu zor günler de geçecek her şeyin kötü birer anı olarak kalacağı güzel günler göreceğiz.....seni ve İdil'i sevgiyle kucaklıyorum.

hepsusluydum dedi ki...

Seneye doğum gününde kocaman bir parti yapacağız,dans edip eğleneceğiz..Çünkü her şey çoktan geçmiş gitmiş olacak.Dünyanın en güzel kızının annesi,Dünyanın en güzel halası,Dünyanın en güzel görümcesi..Seni seviyorum

Begonvilli Ev dedi ki...

Ayşen'ciğim, böylesine bilinçli olman elbette sana sağlığını kazandıracak. İdil'i öpüyor, sana destek olan tüm yakınlarına sevgi ve selamlarımı gönderiyorum. Dualarım hep seninle canım.

İdil'li Hayat dedi ki...

Gülay'cım çok teşekkür ederim.
Zehra'cım sizlerle hayat hep parti zaten. Sizde iyi ki varsınız. Öptüm.
Sevgili öğretmenim, çok teşekkür ediyorum. Sizi de Allah biran evvel sağlığınıza kavuştursun.Sevgilerimle.