24 Ağustos 2014 Pazar

Sabah kemoterapi akşam parti

Tabii bunun öncesi de var.Çarşamba sabahı bir türlü yataktan kalkamadım. Oturuyorum, müthiş bir baş dönmesi, midem ayakta. Esma geldi, 3 farklı tansiyon aleti ile denedik bir türlü tansiyonumu ölçemedik. Ölçemeyince birşey yapamadık. En sonunda Esma ambulansı aradı. Durumu anlattı. Ambulans tam 30 dakikada geldi. Tansiyonu onlarda alamadı, çünkü nabız 220 atıyordu. Hemen Kartal Koşuyolu Kalp Hastanesine gittik. Orada bir iğne yapıldı, gözlem altında tutulduk ve Derviş ta Bahçeşehir'den gelip bizi eve götürdü. Ritm düzenleyici bir hap verdiler. Cuma günü kanım düştüğünden kan iğnesi yaptırmaya hem de kalp doktoruna görünmeye gittim. Pazartesi ritm holter takılıp 24 saat boyunca kalp izlenecek, sonra eko çekilecek vs vs vs.
Cumartesi hem 46. doğum günüm hem de 15. evlilik yıldönümümüzdü. Sabah 8.30'da başlayan kemoterapi tam 7 saatte tamamlandı. Eve dönerken pastamızı aldık. Yattım, dinlendim. Derviş yemek hazırladı, yedik. Sonra kendimi yataktan kaldırıp süslendim, İdoş'ta tabii eksik kalmadı.
Pastamızı kesip birbirimizi öptük. Kansersek ölmedik daha!
İşte kareler.

Tek burukluğum 13 senedir bugünlerimizde bizimle olan kuzum Potuk'un olmamasıydı.....
Seneye Allah'ım lütfen artık kafamda kendi saçımla, vücudumda kanserin "k"si olmadan, yine tüm ailem ve biricik Dervişimle bugünleri kutlayalım!



10 yorum:

Begonvilli Ev dedi ki...

Nice nice mutlu ve çok daha sağlıklı yıl dönümleriniz olsun Ayşen'ciğim. Olacak da zaten, seneye ve sonraki senelerde aynen dediğin gibi olacak. Kanserin''k'sı bile olmadan bizlerle paylaşacaksın. Eminim Potuk da aranızdaydı. Mutlu mutlu gülümsemiştir siz görmeseniz de:))

zuzumi dedi ki...

İnşallah diyorum tüm dileklerinize. Allahtan size şifa diliyorum. Mutlu huzurlu hastalıktan uzak eşinizle çocuğunuzla ve tüm sevdiklerinizle nice 15 senelere.

NzlGl dedi ki...

Yeni yaşın ve evlilik yıldönümünüz kutlu olsun Ayşenciğim.
Tüm dileklerin kabul olsun inşallah çok sevgiler

Adsız dedi ki...

Sağlıkla nice uzun yaşlara evladınızın hatta torunlarınızın mürüvetlerini görmeniz dileğiyle,Mualla

Nilgün Torunoğlu dedi ki...

Amin sevgili arkadaşım !
Allah iyi insanları da görsün artık !
Kutlu olsun yeni yaşın...

serpil dedi ki...

Yeni yaşınız sağlıklı huzurlu geçsin, eşinizle çocuğunuzla dilediğiniz gibi yaşayın.
Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

iyi ki doğdun, nice mutlu doğum günleri dilerim güzel ailenle birlikte..

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Cok tatlisiniz yaa,Dogum gününüzü en icten dileklerimle kutluyorum,saglikli mutlu uzun yilllar diliyorum,sevgiler hepinize...

Adsız dedi ki...

nice yıllar görün ailenizle inşallah... blogunuzu yeni keşfettim bademcik ve geniz eti ameliyatı ile ilgili bilgi ararken, benim kkızımda dün ameliyat oldu, sadece yazıp teşekkür etmek istedim ve bu sabahta son postlarınıızı okudum, dualarım da siz varsınız artık, iyi haberleriniz tez vaitte okumak dileğiyle...

Asortik Krep dedi ki...

Hem yaş gününü hem de evlilik yıldönümünü kutlamadan geçmek istemedim :)