19 Haziran 2016 Pazar

İlkokulu bitirdik.

Anaokuluyla beraber 5 yıllık okul hayatında ilk defa karne gününe gidemedim. Ablam meleğimle gittiler. Takdir getirdi kuzum gene,çok gururlandırdı bizi.







 Ve gene bir pet ct çekimi ve sonrasında hayal kırıklığı yaşadık. Bu sefer akciğerde 2 tümor bulundu. Neyse ki omuzda kanserli tümor yok ama ağır hasar var. Zaten bu yüzden sürekli ağrı kesiciler kullanmak zorunda kalıyorum. Ayaklardaki güçsüzlük daha da beter oldu. Merdiven inerken ve çıkarken Derviş beni koltuk belimden tutup kaldırıyor. Hastanede tekerlekli sandalye ve rampa olduğundan zorlanıyorum ama evdeki 7 basamak bana ızdırap oluyor.
Pet ct sonuçlarını doktora gösterdik, hemen kemoterapi dedi. "Vallahi eğer bir kür daha Halaven verirseniz benim burdan ölüm çıkar" dedim. Taxol verilecek, hatta ilk kemoterapiyi cumartesi olduk bile. Birkaç ay daha kemoterapi göreceğim. Neyse ki Taxol bana Halaven kadar dokunmuyor.
Ayaklar ve omuz için fizik tedavi önerdi.Salı günü onlardan randevu aldım. Omuza fazla ışın, sıcak vs tedavisi akciğere yakın olduğundan yapılamayacağını, biriken ödemi iğne ile alınmasını, ancak bele yani ayaklara ne gerekliyse yapılabileceğini söyledi doktorum. Şimdi fizik tedavi doktorundan tedavi protokolünü alıp onkoloğumuza gösterip tedaviye başlayacağız inşallah.
Her pet ct sonrası yaşadığımız hayal kırıklığı yanında tedaviden bıkmam, giderek kötüye gitmem sebebiyle "Ben tedavi istemiyorum, bırakın öleyim, kurtulayım bu ızdıraptan" diyaloğuma Derviş'in "Cıvıma! Senin öyle bir hakkın da yok, seçeneğinde! Her pet sonrası aynı muhabbet" cevabıyla susturuldum. Artık o kadar yorgun ve bıkkınım ki vallahi ölümü kurtuluş olarak görüyorum. Hatta tövbe ama Allah'a isyan ettim ve bağıra bağıra ağladım... Rabbim sen herşeye kadirsin, şifayı sen verirsin. Nerde hasta varsa hepimize acil şifalar ver.







6 yorum:

yeliz dedi ki...

Bes senedir sessiz takipcinizim. Sizin icin o kadar cok dua ettim ki Rabbim sifa versin insallah. Bir daha bu acilari yasatmasin. Kiziniz ve esinizle birlikte saglikli huzurlu guzel gunleriniz olsun.

İdil'li Hayat dedi ki...

Cümlemize Yeliz, ses vermene sevindim.Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Evet bende sessiz takipçinizim. Rabbim bu mübarek günlerin hürmetine size acil şifa versin, huzurla evladınızla eşinizle beraber olsun. Dua ediyorum size.

İdil'li Hayat dedi ki...

Mehmet Bey, hiç tanışmadığınız insanlardan böylesi dualar almak o kadar güzel ki!Rabbim cümlemize sağlık ve huzur versin, şifa bekleyen tüm hastalara şifa versin.

senay dedi ki...

merhaba, yıllardır sizi okuyorum. Allah şifanızı vericek inşallah.
ben Suadiye de otururken, sizinle ve eşinizle karşılaşmıştım. rahmetli köpeğinizle sahilde top oynuyordunuz.
yorumcu.com un uzun yıllar astroloğuydum, şimdi Çeşme İzmir e yerleştim.
sadece yakınlarıma ve çok sıkıntısı olanlara ücretsiz bakıyorum.
isterseniz ve doğum saatinizi biliyorsanız sağlık enerji alanınıza bakabilirim.
umudunuzu kaybetmeyin, Allah'a inancınız bu dönemde size yardım eder.
her şey iyi olacak inşallah

İdil'li Hayat dedi ki...

Bloglar yarışıyor, teşekkür ederim ama ben hiç bir zaman çok okunsun, sponsor bulayım, hediye kazanayım isteğiyle blog yazmıyorum. Tam 10 yıldır kızımla hayatımızı kişisel tarihimiz olarak kayıt altına alıyorum. Bu sırada çok değerli, harika insanlarla tanıştım, hiç tanımadığım insanlardan dualar aldım ve benimle aynı sorunu yaşayanlarla fikirlerimizi paylaştım. Bu da bana yetiyor. Teşekkür ederim yine de.
Şenay, ne güzel ses vermeniz. Ben hiç Potuk'u Suadiye sahile götürdüğümü hatırlamıyorum, çünkü benim eşim Maltepe'de sahile 2 dk uzaklıkta oturmamıza rağmen 6 senede 1 kez bile sahile gelmedi:) Şimdi Cevizli sahile 5 dk uzaklıkta olmamıza rağmen 9 senedir yine 1 kez bile sahile götüremedik.
Maalesef doğum saatimi bilmiyorum, annem 23 Ağustos doğumlu olmama rağmen "Seni kışın doğurdum" diyor, yani saati bilmem imkansız:))
Yine de nazik teklifin için teşekkür ederim. Eşim emekli olunca bizde Urla ya da Seferihisar'a taşınacağız, belki orda buluşuruz.