16 Ağustos 2016 Salı

Sağlık sektörü dedin mi tüylerim diken diken oluyor!

Son kanser maceramız 2013'te başladığında adına kanıp -2000'de ilk gittiğimiz ve tedavimizi yapan meşhurrrr doktorun yardımcısı- ve evimize yakın bir merkeze başladık. Doktorumuz hem devlette hem de bu muayenehanesinde çalıştığından akşam gelip gece 04.00'e kadar hasta bakıyordu.Biz bir seferinde 02.30'da muayene olduk! E, bu adam ne araa dinlenecek te hastalara dikkatli bakacak?
Bana kendisi ilk tedavimde kırmızı ilaç adlı bir ilaç verildiğini, bu ilacı ömür boyu 1 kez kullanılması gerektiğini ve bunu hatırlatmamı istediği halde,3 kez tedavime eklemeye çalıştı! Üstelik dosyaya kalın harflerle de yazılmıştı. Ama o kadar yoğunlukta bu hatalar ölümcül olabilirdi!
Kemoterapi öncesi kan tahliline ayrı para, kullanılan port iğnelerini biz kendimiz alıyorduk, ona ayrı para, kemoterapilere - hizmet bedeli- adı altında ayrı para, üstelik hemşireler bilgisiz, tam 5 port iğnesi harcayıp damara giremeyen mi dersiniz, alerji ilacı takmadan kemoterapi başlayan mı dersiniz, neler gördük. Sonra şu an da devam ettiğimiz üniversite hastanesine başladık. Ne kan tahliline para istediler,, port iğnesini onlar veriyor, hemşireler gayet bilgili, doktor desen herşeyi incelemeden tahlil bile yazmıyor. Yani araştırın, memnun değilseniz değiştirin. Doktoru, hastaneyi hepsini inceleyin.
Şimdi beyincikte çıkan tümorler için radyoterapi verdiler. Bizim üniversite hastanesinde radyoterapi olmayınca gene bu memnun kalmadığımız merkeze gittik. Adları hastahane olmuş, yeni yapılar, yeni doktorlar, yeni elemanlar. Ama adı hastane olunca iş bitmemiş. 3.kürü aldık, 2 kez makine arıza yaptı! İlk arıza aynı gün yapıldı ve tedavi aksamadı ama bu sabah gittiğimizde makine arızalı dediler. 1 saat bekledik, teknisyen çağırdık , evinize dönün, biz size haber vereceğiz dediler. Sonra arayıp makina arızası büyük, 1 hafta işlem yapılamaz dediler!
Tabii hemen başka yer arayışına girdik. Fakat başvurduğumuz diğer hastahane "etik" olarak tedavisi başlayan hastayı almadıklarını, bu riske hiçbir doktorun da girmediğini söyledi.,
Makinanın ayarlarının kendine özgü olduğu, oradaki dozu başka makinanın daha farklı verip tedaviyi kötüleştireceğini söylemişler. Bakalım kalan 7 kürü hangi maceralarla alabileceğiz?

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Günaydın Ayşen Hanım,

Geçmiş olsun.

Allah her daim, her konuda, doğru yerde, doğru zamanda, doğru kişilerle karşılaşmayı nasip etsin.

Bir ara fırsat bulabilirseniz, tedavilerinizde hem memnun olduğunuz, hem de olmadığınız doktorların ve hastanelerin isimlerini yazabilir misiniz? E-mail adresim; oyakayali@gmail.com

İdil'li Hayat dedi ki...

Oya Hanım, güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Mail adresine yolladım. Kolay gelsin.

Adsız dedi ki...

Allah sifalarak versin biz de 16 yıldır meme kanseriyle uğraşıyoruz. Annem 2000 yılında meme kanseri oldu 2006 da akciger metastaz 2016 da kendi zorumuzla çektirdiğimiz pet ct de öğrendiğimize göre kemik metastaz lenf metastazi var tedaviye kemoterapi ve radyoterapiyle devam ediyoruz iştah hiç yok. Ama başımızda yine çok şükür. Sizi takip ediyorum devamlı acaba nasıldır diye düşünüyorum dualarımda size de yer veriyorum Tekrardan allah şifalarinizi versin evladınıza bağışlasın eskisi gibi dimdik durun insallah.

İdil'li Hayat dedi ki...

Sevgili Adsız, annenize ve sizlere de çok geçmiş olsun, Rabbim acil şifa versin. İştah için çare yok, mamalar var, denediniz mi? SGK karşılıyordu bildiğim. Bende 28 kg verdim, kuru ve tuzlu şeyler - grisini, peynir vs- iyi geliyor. Annenizi benim yerime alnından kocaman öpün, iyileşecek.

Adsız dedi ki...


Ayşen hanımcım

Bende memeca hastayım paylaştıkların benim için çok kıymetli bahsettigin kırmızı ilaç hakkında hiç bir bilgim yok nasıl bir şey, bir ara müsait olduğunda banada tedavilerinizde hem memnun olduğun, hem de olmadığın doktorların ve hastanelerin isimlerini yazabilir misin kardeşimin e mail aylaeyol@hotmail.com

Sevgiyle mualla.

İdil'li Hayat dedi ki...

Merhaba Mualla, size de çok geçmiş olsun, acil şifalar dilerim. Kardeşinizin mailine yazdım. Kırmızı ilacın adını bilmiyorum ama rengi kırmızı ve meme ca'da kullanılan ilk ilaçlardan.Sevgiler,