26 Eylül 2016 Pazartesi

Ortaokul maceramız

İlkokula başlarken de aynı sorunları yaşadık. Hiç birşey belli değildi, ne öğretmen ne birşey.
Fakat şansına çok iyi bir öğretmene düştü,  keyifle ilkokulu bitirdi.
Ortaokul zamanı geldiğinde eski ilkokulumuzda sadece 1 sene okuyup sonra ilkokula çevrilen okulda kalan 3 yılı tamamladık. 1 yıl gittiğimiz okul ise ortaokul olmuştu, yürüyerek evimize 10 dk.
Devlet okulu olarak pilot okul seçilmiş, bu nedenle Pendik'ten bile adres değişikliği yaptıranlar varmış. Bu yüzden sınıflar 47-50 kişi olmuş. Yani öğretmen derste öğrenci başına 1 dk bile düşmüyor.İlkokulda sınıf mevcudu 25'ti.Şimdi her derse farklı öğretmenler gelecek, eski öğretmeni hep güleryüzlü, hep pozitifti ama şimdi bazı öğretmenler disiplini sağlamak adına bazen seslerini yükseltebiliyorlar. Hangimizin öğretmeni bağırmadı ki.
Okullar 19'unda açılacak , daha ne sınıf mevcudu, ne sınıfı hiçbirşey belli olmadı. 19'u sabahı belli oldu. Sınıf mevcudu 47 kişiymiş, anaokulundan beri beraber olduğu kankası ile aynı sınıfa düştü, çok mutlu oldu. Sınıf mevcutları kalabalık olunca 2 adet yeni sınıf açılmış, bu sınıfların fazladan haftada 3 saat İngilizce varmış. Bizimkini de bu yeni sınıfa almışlar- niyeyse- sınıf mevcudu 34 kişi.
Bakalım hayırlısı.



14 yorum:

Adsız dedi ki...


Başarılı bir yıl olsun

Sevgiyle Mualla

Adsız dedi ki...

Bizim evin ordaki okul da aynı dediğiniz gibi Nihat Erim ilkokulu. Allah zihin açıklığı versin insallah. Hayirli evlat olsun.

Bizde halaven e basladik çok ağır geçiyo dediğiniz gibi annem 16 senede ilk defa bu kadar kötü oldu. Allah size de anneme de tüm hastalara da çektiklerinin karşılığını iyi olarak versin inşallah.
Sevgilerimle
Serap Polat

İdil'li Hayat dedi ki...

Sevgili Mualla,teşekkürler.
Serap Hanım, annenize Rabbim kolaylık versin. Maalesef Halaven çok ağır bir ilaç, inşallah şifa versin.Annenize ve size selamlar.

Adsız dedi ki...

Merhaba Ayşen hanım tedaviniz nasıl gidiyo inşallah bi sorun yoktur bizi habersiz birakmayin olur mu? İdil le çok mutlu günleriniz olsun inşallah. Annem de çok ağır geçiyo yan etkiler tuvalete zor gidiyo 16 senedir ilk defa böyle oldu Allah hepinize şifalar versin insallah.
Sevgi ve duayla
Serap Polat

İdil'li Hayat dedi ki...

Merhsba Serap hn, tedavim bitti yani kemoterapiler. Kasım başı pet ct çekilecek ve durum belli olacak. Herceptin ve Bondranat ilaçlarına devam. Kol gene kilitlendi. Yarın tekrar fizik tedaviye gideceğim. İnşallah annenizde bir an evvel sağlığına kavuşur. Biraz sabır. Sevgilerimle,

Unknown dedi ki...

hayırlı uğurlu ve mutlu olsun küçücüğüme :)
çok başarılı sağlıkla gönlünce geçsin öğrenim hayatı :)
sevgilerimle...

İdil'li Hayat dedi ki...

Hepimizin evladı başarılı ve sağlıklı olsun inşallah Funda'm. Daha sık yazsana Funda'm, özlüyoruz senin yazılarını.

zuzumi dedi ki...

Merhaba Ayşen Hanım, PET çekildiniz mi? İnşaalah iyi sonuçlar almışsınızdır. Bizi habersiz bırakmayın. Sizi çok seviyoruz. Allah sizi evladınıza eşinize bağlışlasın. Sağlıcakla kalın

İdil'li Hayat dedi ki...

Merhaba Zuzumi, dün pet ct çekildi, sonuçlar cumaya. İyi dileklerin için çok teşekkürler.

Asligunaydin dedi ki...

Aysen hanim sonuclar nasil umarim hersey yolundadir. Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

İnşallah iyi haberler almisizdır pet sonuçlarını heyecanla bekliorum Allah şifalar versin sizi tanımadan seviyorum çok iyi olmanızı diliyorum
Serap Polat

İdil'li Hayat dedi ki...

Aslı hn, sonuçlar maalesef iyi değil. Biraz toparlanayım, ayrıntılarıvereceğim. Teşekkürler.

Canan dedi ki...

Nasılsınız Ayşen hanım inşaallah iyisinizdir selamlar

İdil'li Hayat dedi ki...

Serap hn,çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için. Maalesef iyi haber alamadık pet ct'den. Rabbim'e tevekkül ettik.
Canan hn, teşekkür ederim. Bir sonraki postta durumumu anlatacağım.