16 Eylül 2013 Pazartesi

2. sınıfın ilk günü


RTE efendi geçen seneden beri benim kızla uğraşıyor! Geçen sene 68 aylıkken okula başlatmak istemediğim halde bunun için heyet raporu isteyen, raporu verecek hastanelerde rapor vermek bir yana doktorun yanına bile sokulmayan biz, mecbur okula başladık.  Kuzum eğer bu sene okul yaşı gelseydi sadece benim imzamla okula başlamayabilecekti!
Bu senede efendim ilkokul, ortaokul diye okulları ayırdı ve biz yürüyerek 10 dakika olan okula değil, yürüyerek 45 dk olan okula gitmek zorunda kaldık! Tabii yine forma almak için para döktük, servise para döktük, öğlen yemeği için para döktük, etüd var mecburi dediler para döktük ama RTE bize bir b.k dökmedi!
İlk gün öğretmenimiz hasta olduğundan vekil öğretmenle başladı. Umarım öğretmenimiz acilen şifa bulur.
İlk gün hatıraları da bunlar. Sınıf 20 kişiden 26 kişiye çıktı. 1-A'dan 2-F'ye transfer olduk.

9 yorum:

Fatma dedi ki...

Okulunuz hayırlı uğurlu olsun. Dilerim güzel bir yıl olur çocuklarımız için.

gooogoook dedi ki...

Hayırlısı olsun, geçen sene benzer durumları kız kardeşim minik oğlu için yaşadı. O efendi bir tek miniklerle uğraşsa iyi, herkesle uğraşıyor..! Kimseye bir şey vermediği gibi herkesten ha bire oy toplama derdinde! Onu rabbime ve onun büyük melek ordularına havale ediyorum, o ordumuzla çok uğraştı çünkü.. Neyse minik kuzularımıza güzel bir gelecek diliyorum. Dilerim güzel ve aydınlık bir gelecek bizleri bekliyordur, dileğim bu, umutsuz değilim, asla kaybetmem umudumu, herkesin yavrusuna güzel bir okul dönemi diliyorum, tabi ki imam hatip olmadıysa, her köşebaşındaki okulu İmamhatip yaptı, beğenmeyen okutmasın diyor anlaşılan..

NzlGl dedi ki...

Hayırlı uğurlu bir sene olsun, İdil prensese başarılar, sevgiler

hepsusluydum dedi ki...

Yerim kuzumu ben,hayırlı uğurlu olsun Ayşen'cim..Sizi seviyorum,hem de çok..

İdil'li Hayat dedi ki...

Amin Fadis, cümlenin çocukları ve tüm öğretmenlerimiz için güzel bir yıl ve yıllar olsun inşallah.
Gogok- ay o kadar o'yu yazamadım kusura bakma:)- rte niye versin ki bize birşey? Herşeyi o bilir ve o yapar, biz de koyunları olarak güdülmeye ses etmemeliyiz. Yan bina imam hatip:) Sevgiler.
Sevgili NzlGl çok teşekkürler ve sevgiler.
Zerra'cım bizde seni çok bi çok bi çok seviyoruz.

Begonvilli Ev dedi ki...

Maaşallah benim meleğime:)Çok yakışmış okul giysileri.

Yaşanılan zorlukları düşündükçe ben de kızıyorum malum kişilere. O konulara girersek çıkamayız zaten. Yine de hayırlısı olsun diyelim.

İdil'li Hayat dedi ki...

Evet sevgili öğretmenim bu konular adamı şişirir. Ama bunu bilerek yapıyor, önce eğitimi bozup yeni nesli badem bıyık zihninde yetiştiriyor, sonra zaten heryere yayılıyor.

Unknown dedi ki...

Hayırlı olsun ikinci sınıfınız :)

İdil'li Hayat dedi ki...

Çok teşekkürler Funda'm.