16 Eylül 2014 Salı

Ex-ördek annesi yeni kuş annesi okula başladı.

Tatilin 90 gününün doksanını oyun oynayarak, oyuncakları dağıtarak, arka bahçede bisiklet ve scooter sürerek, arkadaşları ile buluşup oynayarak yani dibine kadar yaşayan hatun en sonunda çok sevdiği ördeğe kavuştu.







Ben ısrarla almadım, çünkü ördek evde bakılabilecek bir hayvan değil. Tamam aşırı tatlı, aşırı güzel ama büyüyecek ve sonra muhakkak başka bir yere vermek için uğraşılacak. Fakat Esma'mız bize süpriz olarak sabah bir ördekle, hemde daha 3-4 günlük ördekle çıkagelmez mi? O gün ördek elden düşmedi, zaten de elinden bırakırsan ortalığı ayağa kaldırdı, bağırdı durdu. Hatun ördeği oyuncak beşikte mi sallamadı, kafasının altına yastıklar mı koymadı? Oyun oynayamadı, ördeğine bakmaktan. Bir yandan da "Tabii ben annesiyim ya, ona bakmam lazım" dedi. Öğlen yorgunluktan uyudu.
Tabii bahçeye çıkma saatinde ördek anneanneye yani bana satıldı. Akşam yemeğinde de "Ay, ne olursun sen bak ördeğime anne de ben de rahat yemek yiyebileyim" dedi ve akşam teşhisi koydu.
"Ayyyy anne olmak ne kadar zormuş!"
"Dua et sen yedirip içirip giydirmiyor ve oyuncaklarını toplamıyorsun" dedim.
"Yok artık, daha neler!" dedi.
Geceye koynumda resmen ama boynuma kafayı gömerek geçiren ördekle sabahı sabah edince ördeği o gün artık bu ördeğe daha fazla bakamayacağımızı, nasıl olsa biraz büyüdüğünde başkasına vereceğimizden şimdiden fazla alışmadan ördeği vermeye razı ettik. Bizim 3 apartman ötedeki müstakil evde zaten bir ton tavuk-horoz olduğundan kapısını çalarak ördeğimizi de onlara bıraktık.
Tabii bir ağıtlar, bir ağlamalar..
"Ben onsuz nasıl yaşarım? Ördeğim beni arar, ağlar!! Ne yaparım ben ördeğimsiz" şeklinde yoğuuuun ağlamalar
"Aklıma bir fikir geldi" dememle bıçak gibi kesildi!
"Ne fikri?"
"Kuş alalım" dedim. Saniyesinde ağlama kesildi, ördek unutuldu, sevinç çığlıkları atıldı.
Koşarak muhabbet kuşumuzu aldık.
Uzun uğraşlardan sonra adı
Jorge, Bulut, Elsa, Pamuşik, Viyoletta derken Aşkım kaldı.
Bundaki başlıca sebep aynı gün içinde 18 kez anneannenin
"Kuşunun adı neydi İdil?" diye sormasıydı.

Dün ise 3.sınıfa başladık.
Sınıf kapısındaki 2-H yazısı değişmediğinden çocuklar öğretmene şikayet etti.Öğretmenimizde
"Bir yanlışlık olmuş. Biz size karneleri yanlışlıkla dağıtmışız. Siz hala 2. sınıfmışsınız. Yarın karneleri geri getirin" demesiyle çocuklardaki itirazı görmek lazımdı!
Bir de hepsi jilet gibi okula gelince öğretmen
"Ama ben böyle temiz ve güzel çocukları sevmem. Yarın hepiniz yüzünüze gözünüze çamur sürüp öyle gelin" demez mi?
Okulun ilk günü gitmek istemesemde hatunu kıramadım. 4 kat merdiven çık, ayakta tören bekle, öğlen gidip kırtasiye alışverişi yap derken zaten 2 gün öne kemoterapi alan anne hış olup yatıyor şimdi.

7 yorum:

Begonvilli Ev dedi ki...

İdil'in maceralarını okumaya bayılıyorum. Bu ördek öyküsü de çok sevimli. Anlatıcı çok güzel anlatıyor:))
Yeni öğretim yılınız hayırlı uğurlu olsun.

İdil'li Hayat dedi ki...

Çok teşekkürler sevgili öğretmenim.Sevgilerimizle,

NzlGl dedi ki...

Ayşenciğim ördek denen hayvan zaten bir günlük olmalıydı. Yerinde bir karar vermişsiniz :)
İdil'in yeni senesi hayırlı olsun. Sana da kolaylıklar diliyorum, sevgilerimle
nazlıgül

Adsız dedi ki...

Ayşen hanım,ne olacak bizim halimiz?4 yıl içinde 2 tane meme CA,Meme CA sonrası kemoterapi hasarı MDS,MDS'den dönüşen Lösemi',nakil sonrası nüks lösemiyi,meme bölgesinde oluşan enfeksiyondan sepsis'i toplam 8 ameliyatla atlattım derken smear sonucuma göre Rahim ağzı kanseri şüphesi geldi şimdi.Bilmeden nükleer santrale mi girdim küçükken biz.Zaman Zaman adsız olarak size yorum yazıyorum,inancınızı kaybetmeyin siz,Meme CA da metastazla devam eden bir sürü kişi var Çapa onkolojide.benim durumumda kimse var mı,o konuda fikrim yok.sağlıcakla kalın(ne kadar ironik oldu değil mi?)

İdil'li Hayat dedi ki...

NzlGl, ben bile ördeği özledim desem inanır mısın? Çok tatlıydı ya!!
Sevgili Adsız size de çok geçmiş olsun ve Allah şifa versin. Depresyon hapları ve sevgili ailem sayesinde yine gayet moralli olarak savaşa devam ediyorum. Size fish testi yapıldı mı?Alınan kanserli dokular özel bir teste tabi tutuluyor. Eğer östrojen reseptörünüz negatif ve fish testi pozitif çıkarsa memeden rahime atlama riski yok dediler. Ancak ben gene de korkuyorum fakat bir tane daha ameliyatı kaldıramayaağımı düşündüğümden ne yaparım çok kararsızım..Rabbim tüm hastalara acil ve hayırlı şifalar versin. Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

benim meme CA-da 3lü negatifti hormon reseptörlerim.yumurtalık ve rahim yönünden riskin yok demişlerdi.önceki simir testlerim temiz çıkardı ama bu sefer yüksek riskli hücreler yazıyor,"kolposkopi"denilen başka bir tarama yaptıracağım bu akşam.ben de sizin gibi korkudan pet çektiremiyorum,Allahtan doktorum(tabi benim onkolog,hematolog,meme cerrahı,nakil hocası olmak üzere bir sürü doktorum var şimdi) 6 aylığına yurt dışına gitti,sıkıştıran yok.çünkü metastaz çıksa dahi kemo alma şansım yok.bari gerçeği öğrenmemek en iyisi diyorum.Ama siz atlatacaksınız.tedaviniz nerede bilmiyorum,benimki şimdi Florance hastanelerinde sürüyor.meme CA zamanlarında çapa onkolojide tedavi oldum,bayanların çoğunun kemik metastazı vardı sizin gibi.sadece kontrole geliyorlardı.hoşcakalın.

İdil'li Hayat dedi ki...

Sevgili Adsız, vallahi ben hiç pet vs çektirmeye korkmuyorum, çünkü korkmanın bize bir faydası yok. Bu meret bir ayda bile öyle ilerliyor ki ne kadar erken müdahale o kadar şans diye düşünüyorum. Tedavim Maltepe Üniversitesi'nde, devlete hiç gitmiyorum. Bir kez kontrol amaçlı Kartal Eğitim Araştırma Onkolojiye gittik ablamla, ayakta 45 dakika kan vermek için bekledik. Burası onkoloji, adamın ayakta bekleyeek hali mi var, sandalye bile koymamışlardı! Allahtan tedaviler bedava, sadece doktora kontrol ücreti ödüyoruz. Size de en kısa sürede acil ve kesin şifalar dilerim.