27 Temmuz 2017 Perşembe

Kanser hastalarında port yenilenmesi

Kanser hastalarına port takılması konusunda bir yazım vardı. Portların ömrü 5 yıl olduğundan ve kilo verdiğim için portun yüzeye çıkması söz konusu olunca doktoruma gösterdim, idare eder dedi. Tatile çıkmadan önce port yarı yarıya dışarı çıktı. Az daha beklersem kendiliğinden çıkacak gibiydi.
Portu taktırdığım hastaneyi aradım, takan ve benim çok memnun kaldığım doktorumun artık orada çalışmadığını söylediler. O doktoru arayıp buldum, başka bir alanda uzmanlaştığını, o yüzden benim başka bir doktor ve hastane bulmamı söyledi. Taktırdığım hastaneyi tekrar aradım, durumu anlattım. Bu işlemi artık genel cerrahlar değil, kalp damar cerrahlarının taktığı söylendi. Tatil bitimi koşa koşa hastaneye gittik. Doktorumuz muayene etti. Aynı gün işlemi yapmasını rica ettik. Sağolsun bizi kırmadı. Lokal anestezi ile önce eski portu çıkardı, fakat çevresindeki dokular artık taşlaşmıştı. Bu yüzden kazıyarak temizledi. Daha sonra sol tarafa yeni portu taktı. Fakat geçen seferki gibi bu seferde 45 dk denen operasyon tam 2 saat sürdü. Şimdi dinlenme zamanı.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Aysen hanım çok geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun insallah bizde aynısını yaşadık ama lutfen kontrol ettirin daha sonra. Çünkü 2 gün sonra çıkarıldığı taraftaki akciger söndü bizim hastanemizde göğüs cerrahları yakiyo portu. Sonra 1 hafta hastaneye yatarak akcigere diren takarak akciger eski haline getirildi. Allah size sıkıntı vermesin inşallah çok mutlu olun. Sizden daha mutlu haberler almak ümidiyle
Selamlar
Serap Polat

Aylintam dedi ki...

Geçmişler olsun Ayşen hanım .Biz mailleşmiştik annem için. Kendinize iyi bakın.İyi ki varsınız

İdil'li Hayat dedi ki...

Serap hn, geçmiş olsun. Nasıl anladılar ciğerin söndüğünü acaba? Şimdilik her şey yolunda gibi görünüyor hatta ilk tedavi yapıldı ve hiç sorun çıkmadı. Umarım anneniz de bir an evvel şifa bulur.
Aylin hn, teşekkür ederim. Anneniz çok daha iyidir umarım. Acil şifalar dilerim.

Adsız dedi ki...

Annem yatamiyordu Ayşen hanım yattığı anda nefesi kesiliyordu zaten 2 gün içinde anlaşıldı daha sonra öyle bir risk kalmıyormus çok şükür sorunsuz atlattınız Allah daha guzel günlerde nasip etsin idil le inşallah. Beyin tumoruyle mücadeledeyiz şuanda hepimiz için mutlu günler diliyorum
Sevgilerimle
Serap Polat

İdil'li Hayat dedi ki...

Rabbim tüm hastalarla beraber bize de şifa versin Serap,sevgiler.